Vitamin Wajib Dibawa Ketika Bercuti

Hujung minggu ini Kak Yong sekeluarga bercadang untuk pergi kenduri saudara di Gerik. Alang-alang sudah ke Gerik kita lajaklah ke Kelantan. Yeay, mode cuti dah terbayang-bayang dah. Time bekerja pun sempat google tempat makan yang best hendak diterjah nanti.

Hmmm….kalau kenangkan vitamin-vitamin yang banyak di rumah ini, rasanya satu almari hendak dibawa. Tapi, kena adalah dua tiga vitamin yang wajib kena bawa. Tidak boleh tinggal. Kalau tinggal mood bercuti rasanya jadi kurang syok sedikit.

Bekalan Vitamin Asas Dalam Pill Box

Kak Yong sentiasa bawa pill box yang ada vitamin asas. Seperti Vitalea, B Complex, Sustained Released Vita-C Plus dan juga Vita-E Complex. Kebiasaannya memang kira bekalan sebiji satu hari. Kalau 5 hari, letaklah 5 biji setiap vitamin. Jimat tempat. Tak payah nak angkut segala jenis botol vitamin.

Vitamin Wajib Dibawa Ketika Bercuti

Ostematrix Melegakan Kepenatan Ketika Bercuti

Walau bagaimanapun, ada dua tiga jenis vitamin yang wajib bagi Kak Yong untuk dibawa bersekali dengan botolnya. Paling utama untuk Kak Yong sudah tentulah Ostematrix. Sebabnya, sebagai pengubat sengal-sengal badan ketika bercuti. Namanya bercuti, sudah tentu banyak berjalan. Nak kena dukung si kecil lagi. Sakit tangan dan sakit kaki perkara biasalah. Dengan Ostematrix boleh legakan sengal-sengal otot dan keletihan pada waktu siangnya. Tidur pun lebih nyenyak dan berkualiti. Lena tidur sampai tak ingat dunia.

Vitamin Wajib Dibawa Ketika Bercuti

Pecahkan Lemak Makanan Sedap dengan Lecitihin dan Alfalfa Complex

Selain itu, bekalan Lecithin dan juga Alfalfa Complex wajib juga dibawa bagi Kak Yong. Antara agenda utama percutian sudah tentulah mengunjung tempat-tempat makan yang sedap-sedap. Time bercuti memang tiada istilah control makan. Selepas makan sedap-sedap, kita ambil sahaja Lecithin dan Alfalfa Complex, yeahhhh… kasi pecah itu lemak-lemak.

Vitamin Wajib Dibawa Ketika Bercuti

Omega Guard Untuk Si Comel

Untuk anak-anak, Kak Yong akan pastikan bekalan Omega Guard dibawa. Bukan apa, anak-anak Kak Yong kalau bercuti wajib bagi mereka hotel ada kolam renang. Suka sangat berendam. Kalau lama-lamakan sejuk. Untuk elakkan kesejukan serta selesema datang tiba-tiba, telan sahaja Omega Guard sebelum masuk kolam renang dan juga sebelum tidur.

Vitamin Wajib Dibawa Ketika Bercuti

Nutriferon Membantu Ketika Tanda Demam Menjengah

Bagi kes kecemasan, manalah tahu anak tiba-tiba demam, Kak Yong memang bawak spare Nutriferon empat lima sachet dalam beg tangan. Kalau nampak tanda-tanda selesema pada anak-anak usahakan dahulu gabungan Nutriferon dan juga Omega Guard. In Shaa Allah legalah hidung anak-anak.

Kepada you all yang hendak cuba segala jenis vitamin yang perlu dibawa ketika bercuti ini, jangan segan-segan hubungi Kak Yong. Kak Yong merupakan pengedar Shaklee kawasan Shah Alam, Klang, Bukit Naga, Jalan Kebun serta Kota Kemuning. Penghantaran boleh juga dibuat ke seluruh negara. jangan segan-segan hubungi Kak Yong di talian 0163964090

DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

2 Comments

  1. nurrazali April 4, 2017
  2. Noriza Rahman April 6, 2017