Vitamin Untuk PMS

Setiap wanita pasti akan mengalami simptom PMS. Yang membezakan antara kuat atau tidak simptom PMS tersebut. tahukan ladies yang vitamin boleh membantu untuk mengurangkan gejala PMS. Sumber vitamin untuk PSM boleh diperolehi daripada diet harian. Antara tanda-tanda simptom PMS ialah :

  • perut kembong
  • kejang perut
  • payudara bengkak atau sensitif
  • sentiasa risau dan keletihan
  • sakit sendi
  • pening kepala
  • lesu
  • masalah jerawat
  • mood tidak stabil
  • peningkatan kepada masalah kulit sedia ada.
B Complex Vitamin Untuk PMS

B Complex Vitamin Untuk PMS

Pakar di Universiti Michigan Sistem Kesihatan mencadangkan pengambilan vitamin B6 sebagai alat pemakanan yang membantu ke arah mengurangkan gejala PMS, kerana kajian menunjukkan bahawa pengambilan yang betul nutrien boleh mengurangkan gejala sehingga 50 peratus. Mereka menyarankan 40-400 miligram vitamin B6 setiap hari. Vitamin B lain yang boleh membantu dalam keseimbangan mood termasuk thiamine, riboflavin dan niasin. Sumber positif vitamin B termasuk daging, ayam, produk tenusu rendah lemak, telur dan bijirin penuh. Biji-bijian, seperti oat, bran, rai, dieja dan gandum menyediakan pelbagai vitamin dan mineral, termasuk vitamin B dan serat, yang boleh menyokong keseimbangan mood dan mencegah PMS juga. Bijirin, produk tenusu, ikan dan ayam tanpa lemak juga lambat untuk memberi kesan kepada tahap gula dalam darah, yang penting untuk mood dan keseimbangan tenaga. Gantikan roti putih dengan jenis gandum dan diproses, bijirin manis dengan bersamaan gandum. Oleh sebab itu vitamin B sesuai sebagai vitamin untuk PMS.

Diet Tinggi Magnesium

Diet Tinggi Magnesium

Magnesium adalah mineral yang menyokong fungsi organ, tulang dan kesihatan gigi, penyerapan kalsium dan pengeluaran tenaga. Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, kajian awal juga menunjukkan kaitan antara pengambilan magnesium dan perubahan mood yang berkaitan dengan PMS. Oleh kerana kebanyakan rakyat orang mungkin tidak mencapai jumlah yang betul magnesium daripada makanan dalam diet mereka, wanita mengalami gejala PMS perlu memberi perhatian khusus kepada mencapai nutrien ini sebelum bermulanya haid. Untuk memastikan anda mengambil jumlah yang betul magnesium, menggabungkan pelbagai makanan yang mengandungi nutrien secara tetap. Makanan seperti halibut, pisang, buah tin, barli, tepung gandum hitam, tepung gandum, badam, artichokes, pes tomato dan yang paling kacang mengandungi sejumlah berharga magnesium. Jumlah yang disyorkan untuk wanita adalah kira-kira 280-300 miligram sehari, jumlah yang didapati dalam 4 auns badam, artichokes 1 cawan atau 2 1/2 cawan beras perang. Menggabungkan pelbagai bijirin, kekacang, buah-buahan, sayur-sayuran dan kacang ke dalam diet anda secara keseluruhan untuk hasil yang terbaik.

Diet Tinggi Kalsium

Diet Tinggi Kalsium

Selain itu vitamin untuk PMS ialah menurut pakar-pakar di University of Michigan Sistem Kesihatan, 1,000 hingga 1,200 miligram kalsium setiap hari boleh mengurangkan perubahan emosi dan gejala-gejala lain PMS. Yogurt rendah lemak, keju cheddar, sardin dan susu mengandungi kira-kira 300 hingga 400 miligram kalsium. Sumber lain kalsium termasuk tauhu, ikan salmon, puding, bayam, bijirin diperkaya dan produk berasaskan soya. Memakan pelbagai jenis makanan yang kaya dengan kalsium selama seminggu hingga sepuluh hari sebelum bermulanya haid untuk hasil yang terbaik. Perlu diingat bahawa untuk betul menyerap kalsium, magnesium dan vitamin D yang diperlukan. Kebanyakan tenusu dan soya produk serta makanan tambahan kalsium diperkaya dengan kedua-duanya.

Sumber : livestrong

Mahu cara yang lebih muda boleh amalkan vitamin untuk PMS Shaklee B Complex dan juga Ostematrix untuk memastikan segala jenis vitamin ini diambil dalam diet harian bagi mengurangkan simptom PMS.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934