Vitamin Untuk Pelajar

Sebagai pelajar mesti jadual sangat padat. Saya perasan silibus pelajaran zaman sekarang memang terlampau ke hadapan. Rasanya subjek yang anak saya pelajari di sekolah, saya dahulu belajar masa di darjah empat atau sekolah menengah. Untuk memudahkan proses mengingat apa yang dipelajari, mestilah sentiasa mengulangkaji apa yang dipelajari setiap masa supaya ketika peperiksaan tidak kelam kabut nak mengingat pelbagai formula. Selain itu, supplement juga mungkin dapat membantu untuk anak-anak atau anda sebagai pelajar menguatkan tahap ingatan serta meningkatkan fokus anda.

Menguatkan-Ingatan-dan-Meningkatkan-Fokus-Otak-vitamin-untuk-pelajar-set-iq-set-pelajar-b-complex-lecithin-mealshake-omegaguard-ostematrix-meningkatkan-fokus-menguatkan-iq-menguatkan-ingatan-pengedar-shaklee-klang-jalan-kebun-sri-muda-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-kota-kemuning-pengedar-shaklee-bukit-naga

Menguatkan Ingatan dan Meningkatkan Fokus Otak

Masa sekolah dahulu, cikgu Matematik saya Puan Shamsiah selalu berpesan supaya amalkan makan B Complex dan juga minum susu sebelum tidur. Masa itu, saya pun tidak begitu faham apa purpose untuk amalkan B Complex tapi saya suruh sahaja mak saya beli. Dan saya memang amalkan B Complex sejak zaman belajar lagi. Rupa-rupanya dalam B Complex ada :

  • Vitamin B1 (Thiamine) ~ digelar juga sebagai vitamin “morale untuk urat saraf yang sihat dan learning capacity
  • Vitamin B2 (Riboflavin) ~ untuk stamina dan kekuatan otak (vigor) dan oksigen otak
  • Vitamin B3 (Niacin) ~ untuk saraf yang sihat dan hormon kelamin
  • Vitamin B5 (Panthothenic Acid) ~ menjadikan urat saraf sihat, ketahanan stress serta keletihan/kelesuan
  • Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride) ~ menukarkan Glycogen kepada tenaga, pengeluaran sel darah merah)
  • Vitamin B12 (Cyanocobalamin) ~ meningkatkan kosentrasi dan ingatan
  • Asid Folik ~ kesihatan mental dan emosi, pengeluaran sel darah merah
  • Biotin ~ kurangkan sedih / dukacita / muram (depression).

Selain itu, Lecithin juga elok diamalkan oleh pelajar. Dalam Lecithin ada kolina. Ianya bertindak balas dengan efisyen bersama kehadiran asid folik serta cobalamin. Kolina penting dalam perkembangan sel menyambungkan sel-sel otak (neu-transmitter) untuk memudahkan proses penghantaran maklumat. Alah, macam dalam iklan kat TV untuk susu kanak-kanak itu. Selain itu kolina juga diperlukan dalam perkembangan sel-sel membrane otak. Ada kajian menyatakan yang kolina penting dalam perkembangan kognitif kanak-kanak. Oleh sebab itu, lecithin elok diambil untuk breastfeed mommies untuk disalurkan pada baby.

OmegaGuard yang lengkap dengan DHA, AA, EPA dan Omega 3 yang sememangnya umum mengetahui adalah makanan untuk otak. Kajian menyatakan bahawa dengan mengamalkan Omega 3 risiko Alzhemier dapat dikurangkan. Untuk pelajar, OmegaGuard membantu pelajar lebih fokus dan juga mudah mengingat apa yang diajar oleh guru.

Mealshake merupakan sumber vitamin lengkap untuk perkembangan sel-sel otak dan juga fizikal badan. Sesuai untuk sarapan segera yang lengkap dengan pelbagai nutrien. Kajian menyatakan bahawa jika pelajar itu bersarapan dengan nutrien yang mencukupi dapat meningkatkan fokus belajar di dalam kelas.

Selain itu, Ostematrix juga lengkap dengan Vitamin D. amalkan sebelum tidur untuk memberikan tidur yang lebih berkualiti serta menghilangkan tekanan dari aktiviti belajar seharian. Selain itu, Ostematrix mengandungi kalsium yang penting untuk tumbesaran tulang, gigi dan perkembangan fizikal yang sihat untuk remaja dan pelajar.

Set-IQ-Menguatkan-Ingatan-dan-Meningkatkan-Fokus-Otak-vitamin-untuk-pelajar-set-iq-set-pelajar-b-complex-lecithin-mealshake-omegaguard-ostematrix-meningkatkan-fokus-menguatkan-iq-menguatkan-ingatan-pengedar-shaklee-klang-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-pengedar-shaklee-bukit-naga

Set Pelajar

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934