Vitamin Untuk Mengawal Diabetes (Kencing Manis)

Tahun lepas bapa saudara saya baru sahaja meninggal dunia disebabkan diabetes. Dari pengalaman, setelah didiagnos kencing manis dalam lebih kurang 3 tahun jika pemakanan tidak dijaga akan luka kecil pada kaki akan menjadi besar dan menanah sehingga menyebabkan kaki dipotong. Selain itu, kerosakan buah pinggang juga akan menjadi beban tambahan disebabkan oleh pengambilan ubat-ubatan secara berlebihan bagi mengawal penyakit kencing manis ini. Kajian juga membuktikan Diabetes juga adalah punca kepada beberapa penyakit kronik sperti sakit jantung, arthiritis, kehilangan anggota serta buah pinggang. Oleh sebab itu, sesiapa ibu bapa yang mengidap kencing manis ini perlu diambil perhatian yang rapi jika tidak pelbagai penyakit kronik memang akan jadi sahabat baik mereka.
 
Diabetes Membawa Kepada Penyakit Kritikal Yang Lain
 
 
Pada entri yang lepas saya ada share tentang pengamalan pemakanan seimbang untuk pesakit Diabetes ini. Selain dari mengamalkan cara hidup sihat seperti mengurangkan pengambilan gula, diet dengan beras perang serta bersenam, kami di Shaklee juga ada kombinasi vitamin yang berkesan untuk mengawal penyakit kencing manis ini.
 
Antara vitamin yang boleh dimalkan oleh pesakit kencing manis ialah :
 
  • Vivix yang mengandungi 15 jenis poliphenol tumbuhan. Kajian telah membuktikan yang diet yang penuh dengan poliphenol seperti yang terdapat dalam buah anggur muscadine dapat melambatkan penghasilan Protein AGE. Protein AGE ialah lemak dan gula yang terhasil secara berlebihan dalam badan boleh membawa kepada penyakit kencing manis. 
Vivix Membantu Menstabilkan Bacaan Gula
 
  • CoQHealth Plus. Kekurangan enzim CoQ10 akan merendahkan kemampuan organ pankreas untuk menghasilkan tenaga microchondrial bagi menghasilkan insulin dalam badan.
  • ESP. Kandungan isoflavones dalam protein soya yang mempunyai bacaan indeks glisemik yang rendah akan menolong mengawal bacaan gula pesakit Diabetes.
  • Alfafa Complex yang kaya dengan pelbagai mineral dapat menolong mesntabilkana bacaan gula dalam darah.
Alfalfa Complex Juga Menstabilkan Bacaan Gula
 
  • GLA Complex merupakan asid lemak dan anti radang yang akan mengawal simptom sakit saraf di kalangan pesakit.
  • Sustained Release Vita-C Plus dan Zink Complex dapat membantu meniguatkan sistem imun badan serta mempercepatkan penyembuhan luka. Kromium yang terdapat dalam zink akan mengekalkan tahap kesihatan darah yang stabil dari gula.
Kawal Pengambilan Gula 
 
Sebenarnya, kalau anda dah ambil Vivix yang lain itu sebagai tambahan sahaja. Banyak testimoni pesakit diabetes yang setelah mengamalkan secara konsisten telah berjaya menstabilkan bacaan gula mereka malahan ada yang tak payah langsung makan ubat. Terpulang kepada anda, hendak mencuba yang mana satu. Penggunaan ubat banyak meninggalkan kesan sampingan kepada badan. Mulakan langkah pertama kepada kehidupan yang bebas gula pada hari ini juga.

Testimoni Vivix dan Diabetes

 

Testimoni Vivix dan Diabetes Kredit Blog : JomVitamin 

Testimoni Vivix dan Diabetes Kredit Blog : Anakku Wiraku

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934