Vitamin Untuk Kecantikan

Semua orang mesti nak cantikkan? Siapa yang tak impikan kulit yang halus mulus flawless macam bayi… Kalau boleh lambatkan penuaan lagi best, lagi-lagi dan mencecah ke three series kata orang. Hari in saya nak borak-borak sikit tentang vitamin yang saya amalkan untuk kecantikan.
Cantik Dengan Shaklee

Dari segi pengambilan supplement, saya memang amalkan pagi-pagi selepas bangun tidur sahaja ESP + Performance Drink + Collagen Powder.

Kebaikannya ESP yang merupakan sumber protein utama adalah makanan untuk sel-sel badan. Memperbaiki kulit yang kusam, kering serta bersisik. Dulu memang kulit kaki bersisik dan kering, tapi dengan pengamalan secara istiqamah selama hampir dua tahun tiada lagi garis-garis putih apabila digaru.
Performance Drink pula memang untuk kecergasan supaya muka tak nampak lesu dan badan sentiasa energetic. Memang kurang penat dan tak rasa dihidrate sepanjang hari.
Collagen Powder pula yang paling saya perasan ialah kulit tangan saya. Orang kata usia boleh disembunyikan dari kulit wajah tapi tangan memang akan nampak tua lebih dari usia kita. Pengambilan Collagen Powder yang dah nak masuk kotak kedua membuktikan yang kulit tangan dan jari saya boleh nampak lebih muda. Memang berkesan. Alhamdulillah dengan izin Allah jua.
Selain itu, saya juga amalkan B Complex dan juga Sustained Release Vita C selepas sarapan pagi atau makan tengahari. Vitamin B memang menaikkan seri wajah, Menjadikan kulit kusam, awet muda dan juga kelihatan berseri dalam dalam. Tona kulit juga lebih sekata. Vita-C Plus pula macam effect cucuk vitamin C yang ala-ala retis tu…tapi ini confirm selamat. No pain…saya tiada jerawat tapi memang jerawat segan nak tumbuh. Kadang-kadang setahun sekali baru sebiji sahaja yang tumbuh. Ini pengalaman sendiri ye.
Sebelum tidur saya akan gilir-gilir makan GLA Complex atau Vita-E Complex. Untuk kesihatan secara dalaman. memperbaiki hormon wanita. Jika hormon dah normal mesti ternampak di kulit wajah. Jangan tak tahu, ada juga jerawat yang disebabkan oleh hormon tau. Satu yang paling saya suka Vita-E Complex ini memang special untuk kecantikan kulit serta memudarkan parut-parut lama. parut demam campak ketika kecil dan terkena jarum peniti ketika berusia 2 tahun memang dah tak nampak sangat. Suka-sukeee…
Amalan secara istiqamah juga kena buat. Bukanlah bermaksud ambil sahaja all the vits terus muka nampak catik. Takder maknanya… Semua dengan izin Allah dan juga continously usaha ye ladies….
Nak tahu yang mana satu untuk anda dan poket anda, feel free to ask…tak yah bayar pun 🙂
Entri yang lain saya akan share pula penjagaan kulit luaran pula yang sememangnya mampu milik, murah dan kesan setanding SK*.
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934