Vitamin Legakan Hot Flashes

Hot Flashes adalah simptom yang selalu dialami apabila melalui fasa menopause bagi wanita. Hampir 65% daripada wanita mengalami gejala hot flashes ini. Hot Flashes iniah yang membuatkan badan wanita berpeluh dan merasa tahap kepanasan melampau sehingga menimbulkan ketidak selesaan. Hot flashes terjadi apabila saluran darah membesar dan menghantar lebih banyak darah ke seluruh badan. Selain itu, punca hot flashes adalah keadaan hormon estrogen dan progesteron yang tidak teratur. Terdapat cara melalui pengambilan vitamin legakan hot flashes.

Vitamin Legakan Hot Flashes

Pengambilan B Complex yang mengandungi B5 sebagai salah satu vitamin legakan hot flashes. Vitamin B5 yang dikenali sebagai asid antothenic membantu mengawal kelenjar adrenalin dalam badan. B5 juga menolong mengawal selia hormon seperti estrogen dan prgesteron bagi mengurangkan punca hot flashes.

Vitamin E Complex juga terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan. Walau bagaimanapun, vitamin E juga berperanan sebagai vitamin legakan hot flashes. Vitamin E berperanan sebagai pengganti hormon estrogen serta mengisi semula elektrolit yang hilang ketika berpeluh. Vitamin yang tinggi antioksidan ini juga memberikan perlindungan kepada sel bagi mengurangkan gejala hot flashes.

Vitamin Legakan Hot Flashes

Pengambilan GLA Complex juga yang sinonim dengan wanita dapat membantu melegakan simptom hot flashes. Asid Gamma Linoliek memang elok diambil bagi mengurangkan simptom ketika fasa menopause. Doktor pakar wanita juga mencadangkan pengambilan Asid Gamma Linoliek diambil sebagai pengganti pil hormon dalam membantu wanita melalui fasa menopause.

Pengambilan isoflavones iaitu zat yang ada dalam kacang soya juga membantu mengurangkan simptom hot flashes. ESP elok diamalkan sebagai salah satu vitamin legakan hot flashes.Ini adalah struktur yang ada dalam isoflavones memang mirip kepada struktur hormon estrogen. Oleh sebab itu, ianya membantu juga mengurangkan punca hot flashes.

Kepada wanita di luar sana, Kak Yong suka untuk mencadangkan usaha secara semulajadi melalui vitamin bagi menangani gejala hot flashes. Vitamin legakan hot flahes. Walau bagaimanapun, kesan berbeza kepada setiap individu dan dengan izin Allah jua.

One Response

  1. Noriza Rahman March 23, 2016