Vitamin C dan Kecantikan

Menjadi seorang wanita memang tidak boleh lari dari soal kecantikan. Menjadi cantik menjadi idaman semua. Seawal usia remaja lagi Kak Yong memang suka mencuba produk kecantikan mak di rumah. Walau bagaimanapun, sekarang ada cara mudah untuk cantik secara semulajadi dengan mengamalkan makanan tinggi vitamin C. Vitamin C dan kecantikan wanita memang tidak dapat dipisahkan.

Vitamin C dan kecantikan rambut adalah perlu. Vitamin C membantu menyihatkan akar rambut serta memberikan rambut yang lebat serta sihat. Selain itu, vitamin C juga menguatkan rambut serta mengelakkan dari kelihatan kusam.

Vitamin C dan Kecantikan

Selain itu, wanita perlu kelihatan berseri dan bertenaga. Vitamin C membantu menyerapkan zat besi daripada sumber makanan. Kehadiran zat besi yang mencukupi menjadikan kulit kelihatan berseri, kemerah-merahan serta memberikan tenaga tambahan menjalani aktiviti kehidupan harian. Jika wanita itu bertenaga dan sentiasa positif, aura kecantikan akan lebih terserlah.

Vitamin c dan kecantikan kuku juga penting. Membantu menyihatkan kuku, mengelakkan kuku rapuh dan mudah patah serta memberikan warna yang menarik pada kuku. Perasan tak, jika ada putih-putih di bahagian kuku sebenarnya anda kekurangan zink serta vitamin C. Oleh sebab itu, pengambilan vitamin C membantu kuku menjadi lebih sihat.

Vitamin C dan Kecantikan

Paling utama sekali, sudah tentulah vitamin c dan kecantikan kulit. Kandungan antioksida yang tinggi menjadikan kulit kelihatan muda, kurang berkedut serta tanpa cela. Mahukan kulit yang kelihatan muda dari usia sebenar, elok amalkan vitamin C setiap hari.

Dari segi kesihatan pula, pengambilan vitamin c membantu menguatkan sistem imun badan dari dijangkiti demam atau selesema, menguatkan tulang dan juga gigi serta membantu menyembuhkan luka dan parut dengan cepat.

Vitamin C dan Kecantikan

Pembelian melalui kad kredit boleh dilakukan dengan hanya sekali klik sahaja

buy now

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

2 Comments

  1. Noriza Rahman August 24, 2015
    • Azimah August 25, 2015