Tips Untuk Membakar Lemak

Mesti ramai yang teruja tengok tajuk entri nikan…. Meh saya kongsikan antara beberapa tips mudah yang akan menolong anda membakar lemak dengan mudah. Caranya biasa sahaja dan tidak membebankan. Tanpa you all sedari, dah pun mengamalkannya. Just tingkatkan level pengamalan sahaja.
Antara tip untuk membakar lemak ialah :
  • Minum air kosong dengan bayak. Badan memerlukan air untuk semua proses tindak balas kimia especially bakar lemak. Untuk sukatan yang betul setiap 25kg berat badan bersamaan dengan 1 liter air. So, boleh estimate berapa berapa liter air yang diperlukan oleh anda. Jika kurang air, pembakaran lemak akan merosot sehingga 2%.
  • Lebihkan makanan yang tinggi protein seperti daging yang tidak berlemak, ikan dan sebagainya berbanding dengan makanan tang tinggi karbohidrat. Ini adalah disebabkan protein memerlukan tenaga sekitar 30% untuk penghadaman. Selain itu, protein juga amat diperlukan ketika berdiet untuk memadatkan otot-otot. Nak cara mudah amalkan protein dari sumber semulajadi seperti soya, tempe dan kekacang. Protein ini pun cepat mengenyangkan jadi ia juga mengelakkan dari anda makan terlampau banyak.
  • Banyakkan pengambilan prosuk tenusu seperti susu rendah lemak, yogurt dan keju. Semua ini kaya dengan kalsium dan Vitamin D. Kajian juga membuktikan mereka yang mengambil 1200mg hingga 1300mg kalsium berupaya kurus dengan lebih berkesan.
  • Pilih makanan yang kaya dengan Omega-3 seperti ikan salmon, ikan sardin dan minyak zaitun kerana ianya dapat merangsang pengeluaran hormon leptin yang akan memberikan rasa kenyang.
(Sumber; Rapi 15/10/2013)
Perasan tak kebanyakan tips-tips ini lebih menjurus kepada pengambilan sumber makanan yang sihat dan kaya dengan segala zat yang diperlukan oleh badan. You all boleh juga mengambil produk Shaklee. Ianya terbukti berkesan dan selamat serta dapat mengelakkan kesan YOYO apabila meninggalkan produk ini setelah mendapat berat badan yang diingini. Apa kata, anda bertukar diet melalui vitamin pula…ianya selamat dan tidak membawa kemudaratan kepada badan anda.
Antara gabungan vitamin yang ada dalam Set Kurus Shaklee ialah :
Set Kurus Bajet
  • Herbalax sejenis julap lembut yang membantu dalam proses detox bahagian usus. Tahukah anda yang usus perlu menjalani proses detox sekurang-kurangnya sebulan sekali untuk mencegahkan kanser kolon. Ia dapat membantu meyelesaikan masalah sembelit serta mencuci najis-najis yang tersekat dalam usus agar dapat dibuang secara keseluruhannya.
  • Lecithin mengandungi lecithin soya, kolin dan inositol. Ia menolong memecahkan lemak dalam badan untuk membantu proses pelangsingan. Ia juga bertindak sebagai pembersih salur darah dan membantu mengemulsikan dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh. Ia juga dapat meringankan simptom sembelit dengan melembapkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
  • OmegaGuard diekstrak dari minyak ikan laut dalam yang juga dapat membantu memecahkan lemak-lemak dalam badan. Kalau Lecithin untuk pecah lemak yang baru, OmegaGuard pula untuk pecah lemak yang lama bertapak dalam badan. Kaya dengan asid lemak Omega 3. Fungsinya lebih kurang sama sahaja dengan Lecithin. Bezanya, pembakaran lemak melalaui OmegaGuard adalah lebih cepat dari Lecithin. Selain dapat menjaga kesihatan jantung, merendahkan kolestrol dalam darah serta meningkatkan memori sel-sel otak, bonusnya anda dapat kurus dengan lebih cepat.
  • Alfafa Complex ianya berfungsi untuk menyingkirkan lemak-lemak yang telah dipecahkan tadi dan kolestrol dari dalam darah kita. Pendek kata detox dari dalam darahlah. Ianya juga dapat mencuci hati, darah serta usus. Toksin-toksin dalam badan akan lebih mudah dikeluarkan.
Anda boleh terus hubungi saya pengedar Shaklee di kawasan Shah Alam-Klang. Konsultansi secara percuma dan berterusan akan diberikan. Saya akan cuba membantu berdasarkan keperluan anda. Setiap individu masalah serta kekangannya berlainan bukan. Saya akan cuba penuhi setiap kriteria yang diberikan. Jadi, apa tunggu lagi dapatkan set ini dari saya, pengedar Shaklee yang sah 🙂

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk pertanyaan sila hubungi


Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin

Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.SMS | WhatssApp : 0163964090

Shaklee ID : 864934

No Responses