Tips Kurangkan Kedutan Di Muka

Sedar atau tidak tabiat sehari-hari membuatkan kdeutan di muka kita semakin bertambah banyak. Sedikit tips untuk kurangkan kedutan di muka dari WebMD mungkin boleh membantu mereka yang nak kekal cantik, muda dan gorgeous.

Selesakan posisi tidur anda. Ini adalah kerana posisi tidur yang salah boleh mebuatkan muka anda berkedut sepanjang malam mengikut tarikan graviti. Oleh sabab itu, pastikan tidur anda pun dalam keadaan cantik.

Makan lebih banyak ikan. Ikan kaya dengan asid lemak Omega 3 yang terkenal untuk kecantikan dan awet muda. Mahu cara yng lebih senang ambil sahaja Omega Guard atau GLA Complex yang lengkap dengan asid lemak Omega 3. Omega 3 membantu mengekalkan keremajaan kulit dan juga menjadikan kulit wajah kurang berkedut.

Facial expression kena jaga. Jangan berkedut ketika membaca, menonton tv mahupun melayari internet di smart phone. Kalau rasa-rasa mata itu rabun atau rabun silau pakai sahaja cermin mata atau makan Carotomax untuk kurangkan simptom silau itu. Sentiasa berkerut menjadikan kulit cepat berkedut.

Pakai porduk yang ada AHA. Yang mana AHA ini berfungsi untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati , mengecilkan pori-pori d muka serta mengurangkan kedutan terutama di bahagian laughline atau bawah mata. Cara lagi mudah ambil sahaja Set Nutriwhite Shaklee memang berkesan untuk mengurangkan kedutan di muka.

Jangan terlampau kerap mencuci muka melainkan pencucui muka kita itu tanpa bahan kimia, ekstrak semulajadi serta mengandungi pelembap. ini adalah kerana tinak balas kimia akan menjadi kulit muka kehilangan keseimbangan PH yang semulajadi dan menjadi terlampau kering sehinggan menimbulkan kedutan di muka

Tips kurangkan kedutan muka yang lain ialah amalkan cukup Vitamin C dalam diet harian. Kalau boleh sapu di muka buat masker kecantikan. Selain mengurankan kedutan, ianya juga mengurangkan tompok-tompok hitam pada kulit muka. Shaklee ada Sustained Release Vita-C Plus yang memang untuk makan serta sesuai dibuat masker istimewa 🙂

Soya juga merupakan makaan yang paling elok untuk mengurangkan kedutan di muka. Melindungi kulit muka dari sinaran cahaya matahari serta kerosakan kulit akibat dari sinaran UV yang berbahaya. Namun pilihlah soya yang Non-GMO, selamat dan semulajadi serta tidak memudaratkan kesihatan untuk kegunaaan jangka masa panjang. ESP memang sumber protein kacang soya yang terbaik. Setiap canister mengandung 30kg kacang soya Non-GMO.

Bagi penggemar kopi, tips kurangkan kedutan di muka ialah tukar kopi kepada koko. Serbuk koko mengandungi antikosidan yang tinggi serta membantu peredran darah dalam tubuh, mengurangka hidrasi, kerosakan kulit akbiat cahaya matahari serta menjadikan kulit lebih licin dan lembut.

Selain itu, amalan penjagaan kulit harian hendaklah diambil berat. Jangan lupa cuci muka anda setiap hari, lembapkan dengan toner serta pakai pelembap. Jika perlu beriada di luar pakailah sun block dan juga jauhi tabiat merokok. Oppss…lupa pula…amalkan minum air kosong yang banyak untuk kurangkan kedutan 🙂

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934