Tips Hilangkan Keputihan

Cecair yang dirembeskan dari vagina wanita sebenarnya adalah perkara biasa dan berfungsi unttuk membersih, melindungi, melembap dan menghalang jangkitan kuman pada bahagian intim wanita. Cecair ini biasanya berwarana putih, jernih dan sedikit kuning apabila sudah kering. Walau bagaimanapun, jika cecair berubah warna (kuning, hijau, kelabu atau kelihatan seperti nanah), berbau, berubah tekstur (berbuih atau seperti ketulan keju), gatal serta kepanasan di bahagian vagina anda sebenarnya mengalami masalah keputihan. Tips hilangkan keputihan yang [aling mudah sekali ialah berjumpa dengan doktor sakit puan.

Tips Hilangkan Keputihan

Walau bagaimanapun Kak Yong faham, ada ramai wanita di luar sana malu untuk berjumpa dengan doktor untuk mengatasi masalah keputihan ini. Tips hilangkan keputihan dengan Shaklee ialah dengan mengamalkan Garlic Complex. Seperti diketahui ramai, bawang putih mengandungi khasiat asillin yang bertindak sebagai antibiotik semulajadi untuk membunuh kuman. Mungkin, anda boleh cuba amalkan Garlic Complex jika tidak suka dengan bawang putih asli. Mudah, senang ditelan dan kurang berbau.

Tips Hilangkan Keputihan

Selain itu, gabungkan juga dengan pengambilan Alfalfa Complex yang ternyata merupakan sahabat baik kaum wanita. Berfungsi untuk merapatkan keintiman Alfalfa Complex juga berperanan seperti kacip fatimah serta membantu merawat masalah keputihan. Gabungan Garlic Complex serta Alfalfa Complex In Shaa Allah boleh membantu untuk merawat masalah keputihan secara dalaman. Tips hilangkan keputihan gabungan keduanya boleh menjadi rawatan alternatif kepada anda.

Tips Hilangkan Keputihan

Untuk rawatan secara luaran, boleh juga cuba rebus beberapa helai daun sirih. Biarkan suam-suam sebelum diginakan sebagai air bilasan di kawasan sulit tersebut. Amalkan setiap hari. Baunya harum dan juga melegakan masalah kegatalan akibat daripada keputihan tersebut. Ianya juga membantu untuk merapatkan keintiman wanita. Walau bagaimanapun, suka Kak Yong ingatkan, tips hilangkan keputihan ini cuma salah satu usaha untuk merawat masalah keputihan. Jika masalah semakin serius dan berlarutan, cepat-cepatlah berjumpa doktor. Doktor boleh memberikan rawatan yang khusus bergantung kepada jenis bakteria yang menjangkiti kawasan intim tersebut.

Tips lain untuk hilangkan keputihan ialah :

  • jalani gaya hidup sihat, elakkan stress, tidur yang mencukupi serta minum air kosong 8 gelas sehari
  • pakai seluar dalam yang diperbuat daripada kapas bagi mengelakkan peluh di kawasan tersebut
  • pastikan kawasan intim anda sentiasa kering, Jika mengelap dengan tisu atau mencuci kawasan tersebut pastikan gerakan adalah dari hadapan ke belakang. Bukan sebaliknya.
  • elakkan menggunakan tampon ketika haid
  • kerap tukar panty liner atau pad ketika haid
  • elak mengadakan hubungan seksual sehingga masalah keputihan diubati
  • elak dari menggaru kawasan tersebut

Pembayaran produk boleh dilakukan dengan menggunakan kad kredit dengan hanya sekali klik sahaja

Tips Hilangkan Keputihan

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

2 Comments

  1. Noriza Rahman August 24, 2015
    • Azimah August 25, 2015