Tips Elak Obesiti Ketika Hamil

Kandungan Kak Yong sudah masuk minggu ke 30. Dan untuk pengetahuan semua berat badan Kak Yong hanya naik sehingga 7.5kg sahaja. Sebenarnya dari mula-mula mengandung sulung lagi, berat badan kak Yong hanya akan bertambah sehingga 13kg sahaja sehingga bersalin. Namun, untuk kandungan kali ini, Kak Yong memang mengawal berat badan dengan konsisten kerana pada waktu disahkan hamil berat Kak Yong sudah mencecah 60kg. Untuk elakkan Kak Yong tidak terdaya membawa perut pada fasa terakhir kehamilan, terpaksalah Kak Yong kawal berat badan. Kak Yong sebenarnya hendak kongsi tips elak obesiti ketika hamil yang kak yong amalkan hari-hari.

Tips Elak Obesiti Ketika Hamil

Tips elak obesiti ketika hamil yang Kak Yong amalkan bermula pada waktu pagi lagi ialah minum segelas ESP yang dicampurkan dengan Performance Drink. ESP ini istimewa kerana memberikan rasa kenyang lebih lama serta sumber bekalan tenaga secara berpanjangan. Kalau sudah kenyang, kita boleh elak makan berlebihan ketika sarapan lebih kurang pukul 10.00 nanti. Selain itu, ESP juga sesuai diambil oleh ibu-ibu yang disahkan diabetes kerana kandungan indeks glisemiknya yang rendah.

Pengambilan Omega Guard secara konsisten juga membantu membakar lemak berlebihan dalam badan. Jangan risau saya akan bagi tips istimewa bagaimana Omega Guard jika diambil pada waktu yang tepat dapat dijadikan tips elak obesiti ketika hamil. Omega Guard ini istimewanya diperbuat daripada minyak ikan laut dalam yang selamat diambil oleh ibu dan juga bayi dalam kandungan. Pengalaman Kak yong dan rakan-rakan yang hamil, kenaikan berat badan dapat dikawal sehinggalah kepada proses kelahiran. Berat ibu sentiasa konsisten, manakala berat bayi bertambah dengan baik. Itu yang Kak Yong suka, berat ibu comel sahaja, berat bayi yang meningkat.

Tips Elak Obesiti Ketika Hamil

Ostematrix juga membantu ibu-ibu melancarkan proses pembuangan dengan lebih lancar lagi. Sejak mengamalkan tips istimewa pengambilan Omega Guard dan juga Ostematrix, proses pembuangan adalah sebanyak 3 kali sehari. Kiranya, selepas makan sahaja, mulalah berkejar ke tandas. Tetapi, jangan risau, proses pembuangan lancar dan sakit perut yang dialami bukanlah sehingga rasa sakit hendak bersalin itu. Ostematrix juga elok diamalkan oleh ibu-ibu yang mempunyai masalah tekanan darah rendah atau tinggi ketika hamil.

Selain itu, Kak Yong juga amalkan set ibu mengandung Shaklee yang glamour itu. Jika ibu hamil yang comel teruja hendak tahu tips elak obesiti ketika hamil yang istimewa dan meletup itu, setiap pembelian akan diberikan konsultansi secara percuma.

10 Comments

 1. Hero Borneo March 14, 2015
  • Azimah March 18, 2015
 2. Ikhwan Fahmi March 15, 2015
  • Azimah March 18, 2015
 3. islam di dadaku March 16, 2015
  • Azimah March 18, 2015
 4. Noriza Rahman March 16, 2015
  • Azimah March 18, 2015
 5. Bengkungmoden December 16, 2015
  • Azimah December 23, 2015