Teh Hijau Hilangkan Stress

Berita baik untuk penggemar teh. Tadi saya google lah keyword stress nak buat entri, dapatlah satu artikel dari livestrong bagaimana teh boleh hilangkan tekanan. Secara spesifiknya teh hijau. Lucky for us di Shaklee ada cinch energy tea mix yang buka setakat teh hijau, ada juga teh merah, teh putih jepun. Teh hijau tinggi antioksidan, kalau dah pelbagai gabungan jenis teh lagilah mantap. Yang mana antioksidan juga boleh melegakan tekanan. saya pasti semua orang tahu yang kalau stress ini tidak ditangani dengan baik boleh membawa kesan yang tidak elok kepada kita. Just klik sahaja entri ini untuk penjelasan lanjut.

Teh-Hijau-Hilangkan-Stress-Cinch-Energy-Tea-Mix-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Bukit-Naga-Tekanan

Teh Hijau Hilangkan Tekanan

Teh hijau yang tinggi antioksidan mengurangkan tekanan osidatif dalam badan. Sifat catechins antioksidan dalm teh hijau terbukti mengurangkan pengoskidaan dalam badan yang secara tidak langsung akan mengurangkan tekanan darah. Antioksidan dalam teh hijau hilangkan stress dengan memberi kesan rehat kepada organ-organ badan. Ianya juga terbukti boleh mengawal tekanan serta aliran darah di kawasan buah pinggang.

Teh hijau juga boleh menahan badan daripada sifat mengakis yang boleh membawa tekanan penyakit kanser. Semua peringkat kanser telah didapati menghalang dengan teh hijau. Polifenol antioksidan dalam minuman yang banyak digunakan juga melindungi hati anda daripada keracunan, menghindari penyakit jantung dan mencegah kaviti gigi dan penyakit gusi. Perokok boleh mengurangkan beberapa kerosakan DNA yang disebabkan oleh asap tembakau dengan meminum 2-3 cawan teh hijau setiap hari. Apabila tertekan, radikal bebas senang berkembang akibat daripada pencemaran dari sumber makanan dan juga sekeliling. Teh hijau hilangkan stress dalam badan dengan membunuh sel-sel radikal bebas yang boleh membawa kepada penyakit kanser.

Asid amino jenis theanine ada dalam teh hijau. Theanine memberikan kesan menenangkan dan menyebabkan salur darah otak yang menghalang kesan kafein. Komponen teh hijau juga telah didapati untuk meningkatkan keberkesanan ubat kanser dan mengurangkan kesan sampingan kafein pada badan. Selain itu, ia juga meningkatkan fokus, menghilangkan letih dan mengantuk. Kesan teh hijau bermula dengan cepat serta meningkatkan aliran darah ke kawasan otak yang menyelaras fungsi perhatian dalam meningkatkan gelombang otak alfa dalam masa 20 minit. Kesan secawan hijau lepas selama tiga atau empat jam.

Teh-Hijau-Hilangkan-Stress-Cinch-Energy-Tea-Mix-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda-Bukit-Naga-Tekanan

Cinch Energy Tea Mix

So, kepada penggemar kopi boleh bertukar kepada Cinch Tea Energy Tea Mix. Kalau minum memang sentiasa berpeluh kerana ianya memberikan tenaga, meningkatkan metabolisme dan kalau kurang tidur malam memang elok diamalkan bagi pengganti kopi. Lebih-lebih lagi ketika musim Piala Dunia 2014 ini sementelah memang terbukti teh hijau boleh hilangkan stress.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934