Tanda-tanda Kekurangan Zat Besi

Masalah kekurangan zat besi amat sinonim kepada wanita hamil atau ibu menyusukan bayi. Gejala ini mengakibatkan seseorang itu sentiasa berasa letih, pening, lesu dan berasa tidak selesa. Tanda-tanda ini adalah biasa kelihatan sebelum merebak menjadi lebih serius kepada penyakit anemia. Zat besi ini penting untuk penghasilan sel darah merah yang mengangkut oksigen dan nutrien ke seluruh badan. Jika badan kekurangan zat besi itu yang kita rasa macam nak pitam. Antara tanda-tanda kekurangan zat besi pada badan ialah:

  • Kulit kelihatan pucat. Ini memang akan jelas kelihatan pada kulit muka dan juga bibir yang kering.
  • Tubuh sentiasa sahaja letih dan lesu. Walaupun, kita sudah mendapatkan rehat dengan tidur secukupnya.
  • Mood yang tidak menentu. Perasaan mudah tersinggung, sentiasa marah dan juga sentiasa sensitif. Jika masalaah ini berlarutan boleh membawa kepada masalah tekanan perasaan.
  • Mengalami masalah sesak nafas. Sesak nafas ini boleh terjadi dengan hanya menjalankan aktiviti fizikal mudah seperti berjalan kaki. Ini adalah disebabkan oksigen tidak dapat dibawa ke seluruh badan.
  • Kuku mudah patah serta rambut kusam dan mudah gugur.
  • Wanita menopause juga cenderung mengalami kekurangan zat besi disebabkan perubahan hormon dalam badan.
  • Tubuh dan kaki yang sentiasa menggigil serta tidak kuat untuk berdiri lama.
  • Mudah mengantuk serta mata yang berpinar-pinar.
Zat-Besi-Penting-Untuk-Hasilkan-Sel-Darah-Merah-Tanda-tanda-Kekurangan-Zat-Besi-Ibu-Mengandung-Ibu-Menyusu-Pengedar-Shaklee-Klang-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Pengedar-Shaklee-Bukit-Naga-Sri-Muda-Jalan-Kebun-Vitalea-Sustained-Release-Vita-C-Plus-anemia

Zat Besi Penting Untuk Hasilkan Sel Darah Merah

Jika terdapat tanda-tanda kekurangan zat besi dalam badan, anda boleh amalkan Vitalea yang lengkap dengan zat besi serta Sustained Released Vita-C Plus untuk membantu penyerapan zat besi dengan lebih baik lagi dalam tubuh. Cukup zat besi, cukuplah penghasilan hemoglobin dalam sel darah merah untuk mengangkut oksigen dan nutrien ke seluruh badan. Jom, mulakan langkah mencegah anemia.

Vitalea-Lengkap-Dengan-Zat-Besi-Zat-Besi-Penting-Untuk-Hasilkan-Sel-Darah-Merah-Tanda-tanda-Kekurangan-Zat-Besi-Ibu-Mengandung-Ibu-Menyusu-Pengedar-Shaklee-Klang-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Janaln-Kebun-Sri-Muda-Pengedar-Shaklee-Bukit-Naga-Vitalea-Sustained-Release-Vita-C-Plus-anemia

Vitalea Lengkap Dengan Zat Besi

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934