Tanda-tanda Badan Kekurangan Magnesium

Ramai orang kurang mengambil tahu tentang kepentingan mineral magnesium terhadap badan kita. Tahukah you all yang magnesium merupakan pemangkin terpenting bagi 300 enzim untuk berfungsi dengan baik dalam badan kita.

Hampir seluruh otot dan saraf dalam badan kita bergantung harap kepada magnesium. Terdapat beberapa tanda yang boleh kita perhatikan jika badan kita kekurangan magnesium.

Tanda-tanda Badan Kekurangan Magnesium

Kurang Tenaga

Jika you all sentiasa berasa letih walaupun telah mendapatkan cukup tidur selama 8 jam, itu tandanya badan kekurangan magnesium. Magnesium berperanan sebagai pemangkin tindak balas kimia penyaluran tenaga ke seluruh badan. Jika badan sentiasa letih, tidak bermaya serta kurang rehat, boleh membawa kepada masalah mental yang serius,

Berasa Kebas dan Kekejangan Otot

Magnesium berperanan menjadikan otot serta saraf kita berada pada keadaan rehat dan normal. Jika selalu berasa kebas mahupun mengalami kekejangan otot you all patut tingkatkan pengambilan diet kaya magnesium.

Tanda-tanda Badan Kekurangan Magnesium

Sakit Kepala Berpanjangan

Kekurangan magnesium akan menyebabkan hormon serotonin menjadi rendah. Keadaan ini menyebabkan saluran darah di kepala menjadi sempit. Kajian yang dijalankan kekurangan magnesium menjadi salah satu punca kepada penyakit migrain.

Insomnia.

Kesukaran untuk tidur akibat tekanan yang tinggi juga menjadi punca kepada kekurangan magnesium dalam badan. Tekanan akan menyebabkan bacaan tekanan darah serta degupan jantung menjadi semakin tinggi. Ini akan menyebabkan masalah sukar untuk melelapkan mata.

Sentiasa Berdebar-debar

Degupan jantung yang kurang stabil serta sentiasa berdebar-debar juga merupakan tanda kekurangan magnesium. Kebanyakan doktor akan memberikan tablet magnesium bagi mengatasi masalah ini.

Tanda-tanda Badan Kekurangan Magnesium

Ketumpatan Tulang Rendah

Kepadatan tulang bergantung kepada kandungan magnesium di dalamnya. Keadaan tulang yang rapuh dan mudah patah antara tanda serius badan kekurangan magnesium.

Masalah Sembelit

Magnesium membantu proses pembuangan air besar menjadi lebih lawas. Kekurangan magnesium menjadikan usus tidak dapat menjalankan proses pencernaan dengan sempurna. Sembelit serta keadaan usus yang tidak sihat merupakan punca kekurangan magnesium dalam badan

Promosi Ostematrix Untuk Tiga Hari Sahaja

Jom Dapatkan Ostematrix Yang Lengkap Dengan Magnesium

Ostematrix Shaklee merupakan makanan tambahan kalsium yang lengkap dengan magnesium. Mengandungi 100mg magnesium dalam setiap tablet. Boleh hubungi Kak Yong untuk dapatkan diskaun sebanyak 5% bermula daripada 18 hingga 20 Oktober bagi setiap pembelian 3 botol Ostematrix.

WhatsApp Kak Yong di 0163964090 untuk mendaftar keahlian + pembelian produk Shaklee.

Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee dari Kak Yong.

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com