Tanda dan Gejala Diabetes

Diabetes adaah sejenis penyakit yang berbahaya. Sekali anda didiagnosis sebagai pensakit diabetes, anda perlu mengubah tabiat serta cara hidup harian anda. Kurangkan makanan dan minuman bergula, makan lebih sayur-sayuran, minum banyak air kosong serta amalkan senama secara berkala. Jika tidak, penyakit diabetes ini boleh membawa kepada penyakit kritikal yang lain seperti kegagalan buah pinggang serta penyakit jantung. Antara tanda dan gejala diabetes yang sempat Kak Yong tahu untuk mengenal pasti sama ada kita berpotensi untuk mendapat penyakit diabetes ini ada 8.

Tanda dan Gejala Diabetes

Tanda dan gejala diabetes yang boleh anda perhatikan ialah :

 • Tanda dan gejala diabetes yang pertama sekali ialah sering berasa letih dan kurang bertenaga. Ini adalah disebabkan sel-sel dalam badan tidak dapat menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan.

 • Selain itu, pengidap diabetes juga mempunyai masalah seksual kerana tinggi kandungan gula alan merosakkan kapilari darah dan juga sistem saraf yang boleh membawa kepada masalah kemandulan.
 • Penurunan berat badan yang ketara juga merupakan tanda dan gejala diabetes. Ini adalah disebabkan tubuh badan akan mula membakar lemak dalam badan sedia ada keran tidak berupaya untuk menukarkan makanan kepada tenaga bagi kegunaan harian.
 • Pengidap diabetes juga kerap membuang air kecil serta selalu merasa dahaga. Ini kerana kandungan gula yang tinggi akan menyebabkan penghasilan urin yang tinggi yang boleh menyebabkan badan kehilangan air yang banyak.
 • Jika anda mengalami kebas-kebas di bahagian kaki atau tangan ianya juga merupakan tanda dan gejala diabetes. Jangan abaikan tanda sekecil ini.

 • Proses penyembuhan badan bagi pesakit diabetes juga agak lambat serta seringkali mendapat infeksi kuman. ini adalah disebabkan sistem tubuh badan tidak beroperasi dengan baik akibat daripada gula yang tinggi di dalam badan.
 • Kerap lapar juga merupakan tanda dan gejala diabetes.
 • Selain itu, tanda dan gejala diabetes ialah penglihatan juga menjadi kabur kerana terdapat cecair yang terbentuk di kawasan kanta mata akibat daripada gula yang tinggi dalam badan.

Antara set yang dicadangkan boleh membantu untuk mengawal penyakit diabetes ini ialah :

 • B Complex membantu untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga yang mengurangkan masalah keletihan serta kelaparan melampau
 • GLA Complex yang membantu untuk menghalang kpmplikasi diabetes dengan mengawal kandungan gula dalam badan berada paras normal. Selain itu, masalah kebas-kebas serta sistem saraf juga dapat dikawal.
 • Zink Complex menggalakkan pengeluaran insulin dalam badan yang membantu mengawal kandungan gul dalam badan
 • Vitalea yang mengandungi segala vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Kandungan kromium juga membantu menstabilkan bacaan gula pesakit diabetes
 • ESP juga elok diamalkan kerana memberikan rasa kenyang lebih lama kepada penyakit diabetes dan juga membantu menrurunkan bacaan gula dalam darah berada pada paras normal
 • Alfalfa Complex juga membantu untuk menstabilkan bacaan gula dalam darah.
 • Sustained Release Vita-C Plus yang membantu menyihatkan salur darah serta saraf dalam badan.
 • Jika rasa banyak sangat hendak diambil dan tidak pasti jika anda mempunyai komtmen yang kuat untuk menghabiskan segala jenis supplement ini, cuba sahaja Vivix yang merupakan tonik ajaib yang membantu mengawal segala komplikasi yamg disebabkan oleh penyakit diabetes.

Tanda dan Gejala Diabetes

 

Tanda dan Gejala Diabetes

 

Tanda dan Gejala Diabetes

Pembelian Set Diabetes melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik dan boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice. Jika hanya berminat dengan Vivix sahaja boleh klik di sini.

buy now

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com