Sirap Vivix Melawan Penuaan

Antara penemuan revolusionari Shaklee yang terhebat ialah sirap VIVIX. Terdapat kajian klnikal yang menyatakan bahwa VIVIX dapat melawan penuaan seerta menjadikan kita awet muda. Antara kandungan utama Vivix ialah Anggur Muscadine, Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah dan juga Lobak Ungu. Vivix mengandungi resvaratrol dan juga 15 poliphenol. Anggur Moscadine mempunyai 40 kali ganda antioksidan daripada anggur biasa. Resveratrol juga merupakan agen antikanser yang paling kuat dari alam semulajadi. Kajian juga menunjukkan yang kehadiran polifenil membantu dalam mengelakkan kanser.
 
Anggur Muscadine
 
Terdapat empat mekanisme penuaan yang berlaku pada tahap selular iaitu DNA kita :
 
Kerosakan DNA. 
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan uyang merosakkan DNA. Serangan ini akan merosakkan pangkalan data ginetik yang akan mengganggu fungsi sel dan kepanjangan usia.
 
Pengawalan Ginetik
Pengawalan ginetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular
 
Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun oleh Sel-sel
Mitochondria(Penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekepan mitochondrai menurun fungsi sel turut menurun.
 
Penimbunan Protein AGE
Penimbunan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kesorakan sel tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. AGE ialah kombinasi lemak dan gula yang berlebihan yang boleh membawa kepada penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis, sakit jantung, sakit sendi dan sebagainya.
 
Vivix Melambatkan Penuaan
 
Bagaimana VIVIX membantu melawan penuaan serta kesorakan sel DNA. Kajian makmal telah membuktikan yang Vivix memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular tadi melalui :
  • Melindungi dan memperbaik selular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan ginetik
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan michrochodria baru)
  • Melambatkan pembetukan protein AGE
  • Juga menolong membantu menjaga serta memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, kesihatan dan kesejahteraan.
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934