Siapa Yang Tidak boleh Ambil GLA?

Suspen tak tajuk ini…siapa yang tidak boleh ambil GLA Complex. Kenapa pula? Untuk pengetahuan semua, GLA (Gamma Linoliek Asid) perlu diambil dari sumber pemakanan harian kita kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkannya sendiri. GLA penting untuk menghasilkan hormon prostaglandin yang penting untuk menstabilkan hormon dalan badan. Selain itu, dalam entri saya yang lepas asid linoliek ini hampir di setiap organ badan diperlukan untuk menghasilkan pelbagai jenis prostaglandin untuk keseimbangan sel-sel dalam badan. Walau bagaimanapun terdapat golongan yang tidak boleh ambil GLA secara berlebihan kerana dkhuatiri akan membawa kemudaratan kepada badan.

PROMO GLA COMPLEX BUY 6 FREE 1

PROMO GLA COMPLEX BUY 6 FREE 1

Sudah nama GLA Complex Shaklee maka sudah tentunya terdapat kehadiran GLA :). Siapa yang tidak boleh ambil GLA Complex? Sebenarnya ada beberapa jenis golongan yang tidak berapa sesuai untuk mengambil GLA Complex. Mereka ialah:

  • Ibu-ibu yang mengandung. Ini adalah disebabkan kehadiran GLA yang berlebihan mungkin akan membawa kepada cetusan kontraksi yang menyebabkan kelahiran bayi pramatang. Paling sedih sekali, boleh membawa kepada keguguran jika diambilpada fasa-fasa awal kehamilan.
  • Mereka yang telah dijadualkan untuk melakukan prosedur pembedahan yang bakal dikenakan ubat bius. Mereka ini dinasihatkan untuk menghentikan pengambilan GLA Complex┬ásekitar dua minggu sebelum pembedeahan.
  • Sesiapa sahaja yang mempunyai penyakit sawan kerana di dalam GLA Complex terdapat asid lemak Omega 6. Asid lemak Omega 3 yang berlebihan boleh mencetuskan serangan sawan dengan lebih cepat dan kerap.
Wanita Mengandung Tidak boleh Ambil GLA

Wanita Mengandung Tidak boleh Ambil GLA

Oleh sebab itu, kepada mereka yang hendak mengamalkan produk Shaklee anda dinasihatkan untuk mendapatkan konsultansi kepada pengedar yang berilmu dan sah. Ini untuk mengelakkan berlakunya kesan sampingan yang tidak diingini. Diharapkan, dengan perkongsia entri siapa yang tidak boleh mengambil GLA ini dapat memberi sedikit pengetahuan kepada mereka di luar sana yang ingin mengamalkan GLA Complex.