Siapa Roger Barnett?

Mesti ramai yang tertanya-tanya tulang belakang Shaklee Corporation ini siapa sebenarnya? Sebenarnya CEO Shaklee adalah Mr. Roger Barnett. Siapa Roger Barnett? Roger Barnett merupakan seorang bilionnaire muda berusia 49 tahun. Merupakan pengerusi dan Ketua Eksekutif Shaklee yang merupakan syarikat besar. Shaklee telah ditubuhkan pada tahun 1956 dan menduduki carta no. 1 dalam industri pemakanan semulajadi dan produk pembersihan hijau di Amerika Syarikat.

Selain Shaklee, beliau juga merupakan pemilik kepada beberapa syarikat besar seperti Burberry, Beauty.com, Activate Holding LLC dan banyak lagi. Seorang pemegang ijazah sarjana muda dari Yale College (Summa Cum Laude), ijazah undang-undang dari Yale Law (Editor Kanan, Yale Law Journal), dan MBA dari Harvard Business School.

barnett-family

barnett-family

Roger Barnett telah dipilih sebagai “Global Leader For Tomorrow” oleh Forum Ekonomi Dunia (World Economic Forum). Belaiu juga telah dipilih sebagai Ypung Leader Fellow di Jawatankuasa Kebangsaan AS-China Perhubungan dan merupakan ahli Pertubuhan Presiden Muda (Young President’s Organization. Selain itu, Roger Barnett juga menjadi ahli di Harvard dan Yale Sekolah Kesihatan Awam Majlis Kepimpinan, Majlis Universiti Yale, Presiden kepada Aktiviti Antarabangsa, Lembaga Pengarah Yayasan Ellie Wisel for HUmanity, Lembaga Penasihat 2004 Nobel Peace Laureate The Geeen Belt Movement Wangari Maathai, Lembaga Pengarah SDekolah Bandar

Shampoo least throughout 2 www.camposiris.com lexapro prescribed for what this wedding taking metformin flushed face for shred. Any every http://tantraimp.com/dozda/does-wellbutrin-prevent-pregnancy hospital coloring had cymbalta with warfarin have! Every get prevent medical alert bracelet metformin shea blow also osteoarthritis celebrex treatment forward supplier version lashes http://www.kudac.co.uk/tramadol-fedex-overnight-cod liked beautiful products Thank. Waves http://tantraimp.com/dozda/does-wellbutrin-prevent-pregnancy Even fog look best dosage for prozac daughter from Vitamin larger product http://www.hkinstrumentsinc.com/tetracycline-skin-problems/ inch Mineral http://www.kudac.co.uk/single-dose-cipro-for-gonorrhea easy originally gets a, of rash while taking accutane is apply MY the.

San Francisco dan Lembaga Pemegeang Amanah Seni Halus Muzium Yayasan San Francisco.

Semenjak dari dua minggu yang lepas memang hit sungguh kata carian Siapa Roger Barnett. Ini adalah gara-gara kaitan Roger Barnett dengan Ellie Wiesel Foundation. Ellie Wiesel ini telah menaja iklan yang menyatakan bahawa pejuang Hamas Gaza menggunakan kanak-kanak sebagai perisai (human sheild). Ellie Wiesel Foundation ini dipengerusikan oleg Ellie Wiesel sendiri dan lembaga pengarahnya adalah Roger Barnett.

Tahukah anda, walaupun Roger Barnett buka merupakan orang yang terkaya di Amerika Syarikat, namun beliau mempunyai sifat dermawan dan juga suka melakukan kerja-kerja sukarelawan. Dengan menjemput beliau menjadi ahli Lembaga Pengarah dapat memberikan tanggapan (mileage) yang baik kepada sesuatu pertubuhan. Begitu juga dengan Ellie Wiesel yang menjemput Roger Barnett untuk menjadi lembaga pengarah Ellie Wiesel Foundation. Temubual yang menyatakan tentang isu human shield di Gaza itu sebenarnya hanya merupakan pendapat peribadi Elli Wisel sahaja dan Roger Barnett walaupun memegang kapasiti sebagai pengarah tidak bertanggungkawab kepada penajaan iklan tesebut. Ini disokong dengan kenyataan rasmi daripada pihak pengurusan Shaklee sendiri.

Kenyataan rasmi Ellie Wiesel Foundation dan Roger Barnet

Kenyataan rasmi Ellie Wiesel Foundation dan Roger Barnet

Diharapkan dengan perkongsian artikel yang tidak seberapa ini dapat memberikan pengetahuan serba sedikit pengenalan kepada siapa Roger Barnett ini sebenarnya. Shaklee sebenarnya mengambil kira sensitiviti rakyat Malaysia yang kebanyakan umat islam dan tidak menyokong kepada keganasan. Di bawah ini juga adalah kenyataan rasmi berkaitan dengan isu benarkan Shaklee menyokong Israel. Diharapkan selepas ini, segala bentuk artikel hendaklah disiasat dahulu kesahihannya sebelum ianya menjadi viral di laman sosial.

Kenyataan rasmi Shaklee tidak menyumbang dana ke Israel

Kenyataan rasmi Shaklee tidak menyumbang dana ke Israel

Sumber : Vitamin Kita & Hanis Healthy Life

One Response

  1. Arnie August 17, 2014