Set Imun Shaklee Ketika Ramadhan

Cuaca memang sungguh panas Ramadhan kali ini. Dan ramai juga yang telah mula berasa tidak sihat. Sering batuk-batuk, pening kepala, demam, selesema dan juga keletihan. Saya boleh cadangkan pengambilan Set Imun Shaklee untuk meningkatkan ketahanan badan sepanjang Ramadhan ini. Sementelah, kita baru sahaja berpuasa selama 6 hari. masih ada lagi 23 hari. Antara vitamin yang ada dalam Set Imun Shaklee ialah :

Demam

Demam

Nutriferon yang mengandungi interferon untuk memberikan isyarat pertahanan badan untuk menjalankan fungsi melawan bakteria dan kuman penyakit. Amalkan makan nutriferon tiga hari berturut-turut dan selepas itu boleh amalkan seminggu sebanyak stu hingga dua kali mengikut keperluan. Nutriferon ini wajib diambil dalam Set Imun Shaklee.

Performance Drink wajib diambil sekali. Ini adalah kerana badan kita kehilangan banyak bendalir ketika berpuasa. Ini dapat mengekalkan elektrolit dalam badan supaya kekal cergas dan bertenaga. Disebabkan kurang minum air, dengan pengambilan serentak Perfromance Drink dan juga Nutriferon, simptom kepanasan dapat dielakkan. Ini adalah disebabkan pengambilan nutriferon perlukan minum banyak air.

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi. Merupakan langkah pencegahan paling ideal untuk melawan bakteria seperti demam dan juga selesema. Boleh diambil selepas waktu berbuka. perlu diingatkan Garlic complex perlu diambil selepas waktu makan yang berat untuk mengelakkan kecairan darah. Terdapat kajian yang mana allicin dalam bawang putih bertindak untuk melawan patogen yang membawa penyakit dalam masa yang paling singkat.

Sustained Release Vita-C Plus pula boleh diambil setiap hari sewaktu berbuka untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Ianya tinggi antioksidan untuk melawan segala jenis penyakit bawaan dari pencemaran persekitaran.

Gabungan Nutriferon, Performance Drink, Garlic Complex serta Sustained Release Vita-C Plus merupakan set imun Shaklee yang elok diamalkan ketika berpuasa bagi mengelakkan badan kita dijangkiti penyakit bagi memastikan kelancaran ibadah kita. In Shaa Allh.

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934