Sayur Menu Pesakit Kencing Manis

Bulan Ramadhan ini sememangnya banyak menu yang menarik perhatian semua. Tidak kiralah orang itu sihat atau berpenyakit kawalan terhadap pengambilan gula alam makanan perlulah dititikberatkan. Saya nak sentuh sikit menu pesakit kencing manis dalam kategori sayur-sayuran yang boleh diambil. Antara sayur yang sesuai diambil dalam menu pesakit kencing manis berdasarkan sumber Livestrong ialah:

Sayur-sayuran hijau seperti sawi, brokoli, bak choy, saderi, timun amat sesuai dimasukkan ke dalam menu pesakit kencing manis. Sayuran hijau kaya dengan antioksidan dan lengkap dengan vitamin A,D,E dan K. Ianya juga menu yang rendak karbohidrat dan tinggi kalori.

Sayuran-Menu-Pesakit-Diabetes-kencing-manis-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Sayuran Menu Pesakit Kencing Manis

Sayur-sayuran berwarna ungu seperti terung, kobis ungu turnip. Sayuran ini berwarna ungu kerana kerana mengandungi fitonutrien yang lengkap dengan flavenoid, tinggi antioksidan dan kaya serat.

Sayuran berwarna oren, merah dan kuning yang tinggi antioksidan, lycopene dan kaya dengan segala khasiat yang diperlukan oleh badan. Antara contoh sayur-sayuran tersebut ialah labu, lobak merah dan tomato.

Labu-Sayuran-Menu-Pesakit-Diabetes-kencing-manis-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Labu Menu Pesakit Kencing Manis

Sayur-sayuran putih boleh mengurangkan risiko kanser, penyakit jantung dan jangkitan. Mereka sayur-sayuran juga boleh membantu kolesterol tinggi rendah dan mengawal tekanan darah tinggi. Beberapa sayur-sayuran putih sihat termasuk kubis bunga, pucuk buluh, jicama, buah berangan air, bawang, bawang putih, dan sayur dan daun bawang.

Menu pesakit kencing manis perlulah mengandungi tahap gula yang rendah bagi mengelakkan komplikasi sakit jantung, buah pinggang dan juga risiko kehilangan anggota. Penyakit kencing manis boleh membawa kepada potensi mengidap penyakit kritikal yang lain jika dikawal. Diharap perkongsian jenis sayuran yang boleh diambil dalam menu pesakit kencing manis boleh dimanfaatkan bersama. Inginkan supplement yang boleh membantu mengawal penyakit kencing manis. Vivix adalah yang paling mantap. kalau berminat boleh jenguk di sini.

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934