Rawat Demam Denggi

Cuaca yang panas memang membuatkan statistik penyakit demam denggi mencanak-canak naik. Baru sahaja tonon berita yang mana sehingga 250 pesakit demam denggi dicatatkan setiap hari di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. Sampai sudah tidak cukup katil. Memang sesak sangat tengok keadaannya. Sudahlah sakit terpaksa pula berhadapan dengan keadaan yang kurang selesa.

Nyamuk Aedes Membawa Demam Denggi

Nyamuk Aedes Membawa Demam Denggi

Mengikut pengalaman ibu saya yang pernah mengidam demam denggi, memang teruk sangat keadaan. Yang pasti selera makan memang hilang terus. Makan sahaja asyik muntah. Antara tanda-tanda demam denggi ialah :

 • Cirit-birit
 • Demam secara mengejut
 • Loya dan muntah-muntah
 • Ruam dan gatal-gatal
 • Sakit bahagian belakang mata
 • Sakit kepala yang teruk
 • Sakit otot dan sendi yang teruk
 • Sakit perut
 • Sakit pinggang yang teruk.

Tanda-tanda demam denggi hanya akan kelihatan selepas 4 ke 5 hari nyamuk aedes menggigit. Nak tahu cara bagaimana nak kenal nyamuk aedes boleh baca link ini. Seperti yang diketahui tiada rawatan khusus untuk demam denggi. Doktor hanya boleh masukkan air garam dan monitor bacaan platlet supaya berada dalam keadaan normal sebelum dibenarkan keluar hospital.

Ibu saya yang terkena demam denggi pada musim kering yang lepas, memang saya bagi Performance Drink dan juga Nutriferon. Mak telah demam selama 3 hari sebelum itu. Mak sering mengadu lemah-lemah otot, muntah-muntah sehinggalah muntah berdarah yang membuatkan beliau terus sahaja pergi mendapatkan rawatan ke hospital dan telah disahkan demam denggi.

Alhamdulillah, setelah dimasukkan ke dalam hospital selama 4 hari, bacaan platlet beliau telah kembali ke paras normal. Sepanjang berada di hospital memang tiap-tiap hari ambil Nutriferon dan Performance Drink. Selera makan memang hilang terus. Performance Drink membantu beliau terus kekal hidrate. Di bawah ini juga testimoni pesakit demam denggi yang juga menggunakan Nutriferon dan Performance Drink.

Testimoni Rawat Demam Denggi dengan Nutriferon dan Performance Drink

Testimoni Rawat Demam Denggi dengan Nutriferon dan Performance Drink

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934