Petua Kurangkan Senggugut

Ketika zaman Kak Yong muda remaja dahulu, masalah senggugut ketika datang bulan memang perkara biasa. Mulalah, sakit perut sampai berguling-guling, sakit kepala sehingga memang ambil medical leave. Walau bagaimanapun, sejak kenal dengan GLA Complex Shaklee masalah senggugut sudah semakin berkurang. Kepada mereka yang mahukan cara tradisional petua kurangkan senggugut, sebenarnya terdapat beberapa cara boleh diamalkan. yang Kak Yong perolehi dari Majalah Rapi Ogos 2015.

Petua Kurangkan Senggugut

Petua kurangkan senggugut ini mudah sahaja, Segala jenis bahan ada di dapur kita. Cuma perlu bancuh dan juga gagahkan diri untuk telan cara tradisional tersebut. Kak yong memang surrender bab minum pahit-pahit ini. Petua pertama kurangkan senggugut ialah rebus kunyit, asam jawa dan gula merah. Minum segelas selepas makan tengahari dan segelas lagi selepas makan malam. Elok diamalkan seminggu sebelum kedatangan haid.

Selain itu, campurkan halia dan juga lada hitam yang telah ditumbuk bersama-sama. Kuantitinya kenalah sama banyak. makan seminggu atau dua minggu sebelum haid. Mungkin makan halia dan lada hitam mudah sedikit sebab lebih kurang sama dengan lauk berpantang. Makan bersama nasi hangat. Memang terangkatlah.

Petua Kurangkan Senggugut

Bawang putih juga boleh dijadikan petua kurangkan senggugut. Ambil tiga ulas bawang putih dan hiris nipis-nipis. Kemudian ambil 5 biji lada hitam ditumbuk halus. Kemudian dicampurkan keduanya dalam segelas air panas. Minum setiap hari pada waktu malam.

Jika di rumah ada pokok pinang, dapatkan 9 biji pinang tua. bakar sehingga menjadi arang dan diotumbuk halus. Campurkan dengan secawa air suam dan minum sembilan hari berturut-turut dari hari pertama haid. Inu juga boleh dilakukan sebagai petua kurangkan senggugut.

Segala petua ini hanyalah salah satu usaha petua kurangkan senggugut. Cara mudah bagi Kak Yong pula, amalkan setiap malam GLA Complex sebelum tidur. Sebenarnya, kandungan Omega 6 dan asid gamma linoliek membantu melegakan simptom kekejangan serta masalah sengugut ketika haid.

Petua Kurangkan Senggugut

Petua Kurangkan Senggugut

Pembelian GLA Complex melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik dan boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

buy now

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

One Response

  1. Noriza Rahman August 28, 2015