Petua Kempiskan Perut Buncit

Sebagai wanita yang sudah melahirkan anak, masalah perut buncit memang menghantui minda. Kadang-kadang terlebih makan, perut naik sedikit pun ada yang bertanya mengandung berapa bulan. Memang malulah situasi tersebut. Yang bertanya pun malu, yang menjawab lagilah malu ditambah lagi dengan perasaan bengang. Walau bagaimanapun, saya ingin berkongsi petua kempiskan perut buncit.petua kempiskan perut buncit

Antara petua kempiskan perut buncit yang saya sendiri amalkan selepas bersalin ialah menyapu kapur bersama limau nipis yang dibakar ke bahagian perut. Selepas itu, akan dibalut dengan kain bengkung. Walau bagaimanapun, suka saya ingatkan bahawa jika kulit anda jenis sensitif atau tidak tahan gatal, petua ini mungkin akan menyebabkan kulit anda menjadi gatal-gatal. Tetapi, apa yang boleh saya katakan kaedah ini memang berkesan. Boleh juga diamalkan selepas berpantang juga.

Selain itu, banyakkan minum air suam. Jangan minum air sejuk sebab ini juga boleh menyebabkan perut menjadi buncit. Minum banyak air kosong juga membantu menyingkirkan lemak dan toksin dalam badan.

petua kempiskan perut buncit

Petua kempiskan perut buncit yang boleh diamalkan sepanjang masa ialah melalui senaman perut. Anda boleh mengawal pernafasan anda ketika duduk mahupun baring. Tahan nafas serta kenakan tekanan ke atas perut anda selama 20 saat. Kemudian lepaskan nafas melalui mulut. Ulang kaedah tersebut selama 30 kali. Jika kerap amalkan tanpa mengira tempat dan waktu memang boleh lihat kesan ke atas perut buncit. Selain itu juga, amalkan senaman sit up sebanyak 50 kali pada waktu pagi tiga kali seminggu.

petua kempiskan perut buncit

Cara yang paling mudah saya cadangkan dari Shaklee ialah dengan mengamalkan Herblax seminggu dua hingga tiga kali. Ianya membantu untuk menyingkirkan najis-najis tersekat serta merawat sembelit. Petua kempiskan perut buncit dengan Herblax memang boleh diamalkan oleh lelaki mahupun perempuan. Herblax ini membantu untuk detox usus kita. Jika usus sihat, perut pun kelihatan lebih kempis. Nak rasa kesan Herblax ini kena cuba sendiri barulah percaya. Jom, dapatkan Herblax beserta dengan konsultansi dari saya.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934