Petua Hilangkan Selesema Dengan Cepat

Memang musim sekarang demam selesema. Dengan cuaca yang jerebu, sekejap hujan, sekejap panas memang membuatkan kesihatan kita tidak menentu. Petua hilangkan selesema dengan cepat ini mudah sahaja dan boleh diamalkan oleh orang dewasa mahupun kanak-kanak.

Petua hilangkan selesema dengan cepat ketika sakit ialah banyakkan minum air kosong. Elakkan minuman berkafein. Kalau boleh minum minuman yang berelektrolit seperti Performance Drink. Ini adalah disebabkan ketika selesema tubuh mudah menghidrat dan kehilangan air yang melambatkan proses penyembuhan.

Pernah dengar tak minum sup ayam atau halia boleh melegakan selesema. Sebenarnya tiada kajian khusus bagaimana sup mampu untuk melegakan selesema. Namun, sebenarnya dengan menghirup sup panas ketika selesema memang melegakan saluran pernafasan dan juga membantu menstabilkan emosi kita ketika sakit.

Sebenarnya petua hilangkan selesema dengan cepat dan paling mudah ialah dengan tidur secukupnya. Ketika selesema badan memberikan isyarat untuk mendapatkan rehat secukupnya. Dengan tidur kita bantu diri untuk pulih dari dalam dan melawan virus selesema ketika tidur. Kalau perasan ketika selesema memang kita mudah mengantuk dan selalu fikir hendak tidur sahaja. Jadi, jangan lupa dapatkan rehat dengan tidur.

petua hilangkan selesema dengan cepat

Selain itu, teh hijau ditambah dengan madu juga membantu sebagai petua hilangkan selesema dengan cepat. Di Shaklee ada Cinche Tea yang memang teh hijau terbaik yang lengkap dengan metabolisme tinggi. Apabila minum, merangsang tubuh untuk berpeluh yang elok untuk melawan virus selesema.

petua hilangkan selesema dengan cepat dengan teh hijau

Kalau dah pengedar Shaklee, ada juga suppelement Shaklee yang membantu menghilangkan tanda-tanda selesema awal. Untuk kanak-kanak, saya memang amalkan Omega Guard dan juga Chewable C untuk kanak-kanak. Ada sukatan yang istimewa untuk mereka ketika selesema. Bagi saya pula jika nampak tanda-tanda awal selesema apabila gejala bersin serta gatal hidung menyerang, bancuh sahaja Nutriferon bersama Performance Drink. Telan dua biji Garlic Complex dan juga dua biji Sustained Release Vita C Plus. In Shaa Allah melegakan. Usaha sahaja kuasa menyembuhkan dari Allah jua.

petua hilangkan selesema dengan cepat dengan Shaklee

petua hilangkan selesema dengan cepat dengan Shaklee

Cabaran Blogging Bersama GenkiMomma, Cahaya Vitamin, Rahsia Vitamin dan Keluarga Sihat Ceria

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934

4 Comments

  1. tuty October 25, 2014
  2. nur razali October 26, 2014
  3. Noor Faizah October 29, 2015
    • Azimah November 2, 2015