Ostematrix Bantu Cegah Osteoporosis

Osteoporosis atau masalah tulang rapuh akan mula menjadi masalah kepada kaum wanita seawal usia 35 tahun. Ini adalah kerana jisim tulang akan mencapai waktu kemuncak sekitar usia 35 tahun. Ditambah dengan masalah perubahan hormon seperti kedatangan haid atau dan menopause, tekanan serta penggunaan ubat-ubatan juga meningkatkan risiko osteoporosis.

Ostematrix Bantu Cegah Osteoporosis

Kandungan kalsium dalam diet harian penting bagi mencegah osteoporosis. Ostematrix bantu cegah osteoporosis dengan membekalkan kalsium serta vitamin D yang diperlukan oleh tulang.

Osteoporosis boleh dicegah secara semulajadi dengan memastikan diet harian kita mengandungi

  • 50mg Asid Lemak Omega-3
  • 200-250mg magnesium
  • 9mg mangan
  • 2mg boron
  • 1000mg kalsium (wanita berusia perlukan 1500-2000mg kalsium)

Ostematrix bantu cegah osteoporosis kerana mengandungi kalsium serta Vitamin D. Kalsium penting dalam pembentukan tulang. Walaubagaimanapun, kalsium sahaja tidak guna jika tidak diserap ke dalam tulang. Di sinilah kehadiran vitamin D memainkan peranan penting dalam proses penyerapan kalsium ke dalam tulang. Kehadiran kedua-duanya menjadikan Ostematrix bantu cegah osteoporosis dengan lebih mantap lagi.

Ostematrix Bantu Cegah Osteoporosis

Selain itu, di dalam Ostematrix ini ada juga kandungan magnesium. Setiap hari wajib ambil 4 tablet yang mengandungi 1,000mg kalsium, 400mg magnesium dan juga 400iu vitamin D.