Omega 3 Untuk Kecantikan Kulit

Semua orang idamkan kulit yang halus, mulus, cerah dan berseri. Kebiasaannya yang kita dengar vitamin C, vitamin E serta kolagen boleh membantu untuk mencantikkan kulit. Selain itu, tahukah you all Omega 3 juga membantu sedikit sebanyak untuk mencantikkan kulit. Antara peranan Omega 3 untuk kecantikan kulit ialah:

  • Memulihkan dan mencantikkan sel kulit dari dalam. Lapisan sel membran kulit lama yang rosak serta sel kulit baru yang lebih sihat dapat elok semula dengan kehadiran Omega 3 dalam sumber ikan mahupun sayur-sayuran. Perasan tak, kulit orang Jepun atau Eskimo memang cantik disebabkan menu harian mereka yang suka makan ikan laut dalam yang kaya dengan Omega 3.
  • Selain itu, Omega 3 juga merupakan agen anti alahan yang paling bagus. Mengurangkan kegatalan pada kulit, bengkak-bengkak serta mengambil peranan dalam menjadikan kulit kembali sihat berseri. Kajian dalam Journal Health pada Jun 2009 menyatakan bahawa di dalam dengan pengambilan asid lemak Omega 3 mampu mengawal simptom alahan pada kulit.
  • Omega 3 yang kaya dengan asid lemak tak tepu mampu untuk mengembalikan kelembapan pada kulit yang kering. Kehadiran lemak tak tepu itu menjadikan lapisan lemak pada kulit mampu mengembalikan kelembapan pada kulit kering. Sesuai juga sebagai penghadang matahari semulajadi.
  • Tekanan boleh menjadikan kulit kita semakin kusam dan tidak bermaya. Omega 3 membantu menstabilkan tahap tekanan dalam badan bagi menjadikan mood harian kita sentiasa ceria.

Siapa sangka Omega 3 penting dalam menjaga kecantikan. Sumber asid lemak Omega 3 untuk cantikkan kulit boleh didapati dalam produk Omega Guard dan juga GLA Complex. Untuk mereka yang tidak boleh makan seafood, sumber Omega 3 daripada GLA Complex adalah yang terbaik bagi anda.

Omega-3-Untuk-Kecantikan-Kulit-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Jalan-kebun-Sri-Muda-Pengedar-Shaklee-Bukit-Naga-OmegaGuard-GLA-Complex

Omega 3 Untuk Kecantikan Kulit

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934