Omega 3 Untuk Ibu Mengandung

Semasa mengandungkan Amani, memang saya ambil OmegaGuard yang kaya dengan Omega 3, EPA dan DHA sejak usia kandungan 4 bulan lagi. Memang best OmegaGuard ini, selain banyak khasiat untuk bayi, mommies pun tak payah risau berat badan naik dengan mencanak-canak. Dengan pengambilan secara konsisten In Shaa Allah berat badan naik secara sederhana dan yang paling penting pertumbuhan bayi memang tip top. Pengalaman mengandung yang lepas, berat badan cuma naik 11kg sahaja. Senang nak turun balik selepas melahirkan bayi.
Ibu mengandung perlukan omega 3

 

Pengambilan Omega 3 penting untuk ibu mengandung kerana ianya membantu dalam perkembangan sistem saraf otak dan penglihatan awal bayi. Kajian juga membuktikan yang ibu mengandung memang kekurangan Omega 3 kerana janin mengambil kebanyakan khasiat untuk perkembangan sistem saraf otak. Ada juga kajian mengesahkan yang dengan pengambilan tambahan EPA dan DHA mempunyai kesan positif ke atas pembangunan penglihatan dan kognitif bayi. Selain itu, risiko laergi di kalangan bayi juga dapat dikurangkan dengan pengambilan Omega 3.
Selain itu, Omega 3 juga dapat mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko pre-eklampsia dan juga meningkatkan berat semasa kelahiran bayi. Ibu juga berisiko untuk mengalami simptom kemurungan akibat daripada kekurangan Omega 3.
OmegaGuard

 

Ibu-ibu mengandung juga boleh sambung ambil OmegaGuard ketika proses penyusuan kerana zat khasiat EPA dan DHA dapat juga disalurkan kepada bayi demi untuk perkembangan yang sihat dan mantap. Mommies disarankan untuk mengambil sebanyak 300mg DHA setiap hari. 
Walau bagaimanapun, pilihlah bekalan minyak ikan Omega 3 yang bukan diperbuat daripada hati ikan. Ini adalah kerana risiko toksin dan kelebihan vitamin A turut membawa kemudaratan kepada ibu mengandung. Jadi pilihlah minyak ikan semulajadi yang diperbuat daripada ikan laut dalam seperti OmegaGuard. Ianya juga menjalani proses penyulingan tiga molekul untuk memastikan ketulenan dan keberkesanannya. Ianya juga mengandungi 330mg Asid Lemak Omega 3, 180mg EPA dan 120mg DHA.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934