Merawat Denggi Dengan Supplement

Cuaca panas dan kering memang sesuai untuk pembiakan nyamuk aedes. Seiring dengan cuaca sebegini, statistik demam denggi pun semakin meningkat. Lebih-lebih lagi di kawasan bandar seperti di Shah Alam dan Klang. Kak Yong pasti ramai yang tahu demam denggi tiada ubat yang khusus untuk merawatnya. Walau bagaimanapun, kak Yong boleh syorkan cara merawat demam denggi dengan supplement selain dari minum sup ketam hari-hari.

Merawat Denggi Dengan Supplement

Untuk mengekalkan elektrolit dalam badan, minum banyak air kosong unuk melegakan hidrasi ketika demam denggi. Rawatan demam denggi di hospital juga doktor hanya memasukkan air garam supaya virus demam denggi semakin berkurangan. Oleh sebab itu, Performance Drink memang membantu sangat-sangat dalam mengekalkan kandungan elektrolit dalam badan serta mengelakkan hidrasi ketika demam denggi. Selain itu kandungan kalsium dan magnesium yang tinggi juga membantu badan untuk sembuh lebih cepat. Oleh sebab itu, Performance Drink adalah salah satu cara merawat denggi dengan supplement

Selain itu, DTX Complex juga boleh diambil untuk merawat denggi dengan supplement. Virus demam denggi ini sebenarnya terdapat kuman dari dalam darah. Darah dihasilkan oleh hati. Oleh sebab itu, kita kena detox serta membersihkan virus dari bahagian puncanya. Hati menghasilkan darah utnuk diangkut ke seluruh badan. Detox dalam erti kata menyingkirkan virus denggi dalam darah membantu tubuh untuk kebah dari demam denggi dengan lebih cepat lagi.

Merawat Denggi Dengan Supplement

Kalau dulu, kita ada Nutriferon yang mana fungsinya untuk meningkatkan sistem imun. Ketika demam denggi, sistem imun tubuh badan adalah sangat rendah. Oleh sebab itu, banyakkan makan vitamin C serta Zink complex untuk meningkatkan sistem imun badan dalam proses merawat denggi melalui supplement.

Walau bagaimanapun, suka Kak Yong mengingatkan supplement hanya alternatif yang digunakan dalam merawat demam denggi. Kuasa penyembuhan sebenarnya hanya Allah jua yang berkuasa. Yang penting kita ikhtiar merawat denggi melalui supplement.

2 Comments

  1. mrhanafi February 24, 2015
    • Azimah March 3, 2015