Manfaat Lecithin

Sempena dengan promosi bulan Februari 2017, BELI SATU PERCUMA SATU Lecithin. Kak Yong nak kongsi secara mudahnya manfaat Lecithin kepada kita.Manfaat Lecithin

Antara manfaat Lecithin adalah menurunkan berat badan secara perlahan-lahan. Lecithin adalah agen pengemulsi lemak yang membantu memecahkan lemak dan kolesterol yang diambil melalui makanan menjadi molekul lebih kecil yang menghalang daripada lemak termendap dan melekat di arteri darah serta kawasan abdomen.

Manfaat Lecithin

Selain itu, dalam Lecithin ada kolina yang diperlukan bagi mengekal asid lemak baik di bahagian otak. Dengan pengambilan yang konsisten dapat mencegah masalah cepat lupa Kak Yong, hai maklum sahajalah banyak urat sudah putus sejak beranak 4. Selain itu, In Shaa Allah mengurangkan risiko Alzhemier’s apabila meningkat usia kelak.

Jika ada masalah saraf serta sakit-sakit sendi, pengambilan Lecithin juga membantu melancarkan pergerakan sendi-sendi tulang. Selain itu, terdapat juga kajian, pengambilan Lecithin mampu melegakan symptom arthritis.

Manfaat Lecithin

Kiranya secara peribadi bagi Kak Yong rasa tak rugi amalkan lecithin 6 biji sehari. Boleh juga bantu untuk kawal berat badan kalau sudah terlajak makan makanan berlemak. Kak Yong memang amalkan Lecithin untuk kawal berat badan di samping mengawal kalori dan juga jenis makanan yang diambil hari-hari.