Makanan Untuk Pesakit Darah Tinggi dan Kencing Manis

Kepada mereka yang ada penyakit kencing darah tinggi dan kencing manis pemilihan menu harian perlu diambil berat. Kalau silap makan boleh membawa kepada masalah penyakit kritikal yang lagi teruk seperti sakit jantung mahupun stroke. Tekanan darah tinggi juga membawa kepada komplikasi kepada pesakit kencing manis akibat kandungan gula yang berlebihan. Jika ini berlaku, pesakit akan mula rasa pening nak pitam dengan sentiasa sahaja keletihan. Hari ini saya nak sharing tips makanan untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis hasil carian dari web Livestrong.

Sayuran-Menu-Pesakit-Diabetes-makanan-untuk-pesakit-darah-tinggi-dan-kencing-manis-diabetes-tips-B-Complex-Osteamatrix-Alfalfa-Complex-CoQHealth-Plus-Vivix-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Sayuran Menu Pesakit Diabetes

Amalkan banyak makan buah-buahan dan sayur-sayuran. Vitamin dan mineral yang ada dalam buah-buahan memastikan bekalan vitamin yang mencukupi kepada pesakit darah tinggi dan kencing manis. Buah-buahan dan sayur-sayuran hijua juga mekanan untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis yang tinggi antioksidan. Mkanlah buah-buahan yang pelbagai warna dalam portion yang banyak. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi kanji semulajadi untuk membekalkan karbohidrat kepada badan. Contoh buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh diambil ialah buah oren, pelbagai jenis berries, bayam, avokado, brokoli, buah plum, buah kiwi, sumber kekacang, lobak dan juga pelbagai jenis cili.

Roti-Gandum-Makanan-Untuk-Pesakit-Diabetes-makanan-untuk-pesakit-darah-tinggi-dan-kencing-manis-diabetes-tips-B-Complex-Osteamatrix-Alfalfa-Complex-CoQHealth-Plus-Vivix-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Roti Gandum Makanan Untuk Pesakit Diabetes

Amalkan makan beras perang dan juga roti gandum yang mengandungi banyak serat. Selain serat, makanan ini juga kaya dengan pelbagai zat vitamin dan mineral. Ianya juga membantu memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Ini boleh mengelakkan kita mengunyah makanan yang manis yang boleh membahayakan kesihatan.

Dada-Ayam-Makanan-Untuk-Pesakit-Darah-Tinggi-dan-Kencing-Manis-makanan-untuk-pesakit-darah-tinggi-dan-kencing-manis-diabetes-tips-B-Complex-Osteamatrix-Alfalfa-Complex-CoQHealth-Plus-Vivix-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Dada Ayam Makanan Untuk Pesakit Darah Tinggi dan Kencing Manis

Sumber protein biasa mungkin akan memburukkan lagi tahap kesihatan anda. Elak makan daging merah serta kulit ayam. Makan daging protein tanpa lemak seperti ikan merah, ikan salmon dan juga daging ayam belanda. Kalau nak makan ayam biasa pun boleh, tetapi buanglah kulit dan pilih bahagian yang lebih sihat seperti bahagian dada yang kurang lemak. Protein tanpa lemak dapat meningkatkan metabolisme badan yang membantu menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga.

Panduan-Diet-Pesakit-Darah-Tinggi-dan-Kencing-Manis-makanan-untuk-pesakit-darah-tinggi-dan-kencing-manis-diabetes-tips-B-Complex-Osteamatrix-Alfalfa-Complex-CoQHealth-Plus-Vivix-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

Panduan Diet Pesakit Darah Tinggi dan Kencing Manis

In Shaa Allah minggu hadapan kita akan sambut hari raya. Diharapkan tips makanan untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis ini dapat membantu anda. Jagalah diet anda supaya masalah yang lebih teruk tidak akan timbul. Kalau nak jaga kesihatan melalui supplement pun boleh. Untuk kombinasi penyakit ini saya cadangkan amalkan :

  • B Complex yang membantu untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga dan juga menghasilkan hemoglobin dalam dalam darah yang digunakan untuk mengangkut oksigen dan nutrien makanan ke seluruh badan. Ianya juga memberikan kesan anti stress untuk mengelakkan pening kepala di musim perayaan nanti.
  • Ostematrix yang mana kandungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang lengkap dapat membantu untuk mengawal paras tekanan darah yang normal.
  • Alfalfa Complex yang kaya dengan pelbagai mineral untuk menstabilkan bacaan gula dalam darah
  • CoQHealth Plus yang menggalakkan hormon CoQ10 untuk di dalam pankres bagi menghasilkan insulin dalam darah
  • Paling mudah amalkan sahaja Vivix yang tolong cover semua. kalau ambil Vivix dah senang makan sesudu teh sahaja sehari. Boleh bantu cegah penyakit kritikal yang lain.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934