Makanan Untuk Kesuburan

Kepada mereka di luar sana yang tercari-cari tips untuk meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita secara semulajadi, di sini saya share entri berkaitan dengan makanan untuk kesuburan. Sesuai untuk mereka yang mahu meningkatkan peratus peluang untuk hamil. Makanan untuk kesuburan ini sesuai diambil dalam diet harian baik untuk lelaki mahupun wanita.

kacang walnut

kacang walnut

Ramai yang tidak tahu kacang walnut merupakan antara makanan untuk kesuburan yang boleh diamalkan dalam diet anda. Senang sahaja nak ambil kacang walnut setiap hari. Kacang walnut sesuai dimasukkan ke dalam masakan mahupun diambil sebagai kudapan. Apa yang istimewanya kacang walnut? Kenapa kacang walnut? Kacang walnut ini kaya dengan khasiat omega 3. Makanan yang kaya dengan asid lemak Omega 3 mampu untuk meningkatkan kualiti, mobiliti dan kelajuan sperma bagi lelaki. Tahukah anda yang sebenarnya hanya 12% sahaja sperma yang dihasilkan oleh lelaki berada pada keadaan normal dan sihat sifatnya. Dengan mengamalkan Omega 3 dalam diet harian selain kacang walnut, peratus sperma yang sihat dapat ditingkatkan. Nasib baik Omega Guard Shaklee memang sumber asid lemak Omega 3.

aiskrim

aiskrim

Istimewa untuk wanita, mesti anda suka makan aiskrim bukan. Memang best sangat-sangat. terdapat kajian yang menyatakan bahawa dengan mengamalkan aiskrim risiko menjadi tidak subur berkurang kepada 38%. Sebenarnya, aiskrim diperbuat daripada susu yang kaya dengan kalsium. Kalsium juga membantu untuk menyeimbangkan paras hormon dalam badan. Oleh sebab itu, gorgeous-gorgeous di luar sana jangan lepaskan peluang untuk makan ais krim sekerap yang mungkin untuk meningkatkan tahap kesuburan. Cara lain selain daripada aiskrim ambil sahaja Ostematrix yang lengkap dengan kalsium, megnesium dan vitamin D.

Lobak Merah

Lobak Merah

Lobak merah juga merupakan makanan untuk kesuburan. Lobak merah kaya dengan beta karotina dan juga lutien yang boleh meningkatkan pergerakan sperma bagi lelaki. Sperma akan menjadi semakin laju untuk menuju ke destinasi. Lobak merah juga tinggi antioksidan. Carotomax dari Shaklee juga lengkap dengan pelbagai karotina dan juga lutien untuk meningkatkan kualiti sperma bagi lelaki.

kacang dal

kacang dal

Amalkan banyak makan kacang dal. Zat besi dalam kacang dal berjaya merendahkan peratus ketidaksuburan pada wanita sehingga 40%. Zat besi dari sumber daging tidak pula memberikan hasil keputusan yang sama. Kacang dal juga merupakan sumber zat besi dalam diet harian kepada mereka yang merupakan pengamal vegetarian. Vitalea juga lengkap dengan zat besi serta merupakan sumber pelbagai vitamin dan mineral untuk menjaga kesihata secara menyeluruh.

sayur bayam

sayur bayam

Tips makanan untuk keshuran yang paling akhir ialah amalkan banyak makan sayur bayam. sayur bayam memang kaya dengan zat besi serta asid folik. Wanita yang inginkan zuriat perlu mengambil asid folik sehingga 400mcg sehari untuk meningkatkan peluang mengandung. B Complex Shaklee memang lengkap dengan asid folik. Sesetangan B Komplex di luar sana tiada asid folik sebab untuk hasilkannya melibatkan kos yang mahal.

Diharapkan dengan tips makanan untuk kesuburan ini boleh membantu mereka yang di luar sana yang dalam usaha untuk mendapatkan zuriat. Cara semulajadi melalu sumber makanan pun boleh, nak try supplement Shaklee untuk kesuburan pun lagi best. PM saya untuk tahu yang mana sesuai untuk anda.