Makanan Untuk Elak Rambut Beruban

Selak rambut….tiba-tiba nampak uban atas kepala. Takkan baru umur dalam 30-an nak penuh rambut ada uban. Ini ada tips jenis makanan untuk elak rambut beruban. Boleh amalkan makan hari-hari. Mulakan dari sekarang sebagai langkah pencegahan untuk elak rambut beruban sebelum usianya.

Makanan Untuk Elak Rambut Beruban

Makanan Untuk Elak Rambut Beruban

Antara makanan untuk elak rambut beruban ialah makan banyak sayur-sayuran hijau. Sayuran hijau ini kaya dengan pelbagai vitamin B. Kulit kepala perlukan bekalan vitamin B6 dan juga B12 untuk menjadikannya kekal sihat, tanpa minyak dan kelemumur. Cukup nutrisi cukuplah zat untuk disalurkan pada rambut. Kepada mereka yang rambut beruban pada usia awal, ianya juga berkait rapat dengan hormon. Pelbagai vitamin B juga menolong untuk stabilkan hormon. Memang best vitamin B Complex Shaklee lengkap dengan kesemua vitamin B dan bertindak serentak untuk memaksimumkan penyerapan vitamin B ke dalam tubuh.

Mesti semua suka makan coklat. Ya….coklat cegah rambut dari beruban. Coklat ini mengandungi copper. Kurang mineral copper ini boleh membawa kepada masalah rambut beruban. Jadi, makan banyak-banyak coklat. kalau takut gemuk makanlah dark chocolate.

Selain itu, makanan untuk elak rambut gugur adalah ikan salmon. Kehadiran selenium dalam salmon membantu untuk mencegah rambut dari beruban. Vita-E Complex dilengkapi dengan selenium. Jadi untuk cegah ubah boleh pilih makan ikan salmon banyak-banyak atau telan sahaja sebiji Vita-E Complex sehari.

Makan banyak buah jenis berries. Seperti strawberry, black berry dan sebagainya untuk cegah uban. Berries kaya dengan vitamin C yang merupakan elemen penting untuk penghasilan kolagen dalam badan. Dalam folikel rambut ada kolagen. Selain itu, vitamin C juga menghalang tindak balas radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan pada struktur rambut. Sustained Release Vita-C Plus Shaklee memastikan vitamin C ada dalam badan kita selama 5 jam. Jadi sudah tidak perlu risau lagi tentang kekurangan vitamin C.

Kacang almond juga meruapakan makanan untuk elak rambut beruban. Lengkap dengan vitamin C dan juga copper untuk menjaga kesihatan rambut. Elok dibuat sebagai pengganti kudap-kudap. Sambil mengunyah dapat extra benefits untuk kecantikan rambut juga.

Almond Untuk Elak Rambut Beruban

Almond Untuk Elak Rambut Beruban

Paling senang nak jaga kesihatan rambut selain dari jenis makanan untuk elak rambut beruban yang saya kongsikan tadi ialah amalkan pemakanan seimbang dan juga ambil supplement untuk kesihatan secara menyeluruh.

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934