Makanan Rendah Kolesterol

Entri ini adalah teaser untuk produk Shaklee yang akan launch pada bulan Jun 2014 sewaktu National Conference nanti. Nama product ini adalah Phytocol-st. Fungsinya adalah untuk menghalang kolesterol dari menyerap ke dalam tubuh serta merendahkan bacaan LDL dan meninggikan HDL dalam badan. Itu hanya serba sedikit yang saya boleh share dahulu tentang Phytocol-st ni. In Shaa Allah saya akan ceritakan lebih lanjut tentang Phytocol-st ni panjang lebar selepas product launch nanti. Tak sabar rasanya nak share coz memang patut diambil oleh semua lapisan orang kerana Malaysia ini memang heaven dalam bab makanan. Semuanya menjurus kepada makanan yang tinggi kolesterol. Tetapi, meh saya ceritakan makanan rendah kolesterol yang mana boleh diamalkan secara semulajadi dalam menurunkan bacaan kolesterol anda.

PHYTOCOL-ST-rendahkan-bacaan-kolestrol-Makanan-Rendah-Kolestrol-Pengedar-haklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar-Shaklee-Bukit-Naga-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda-Phytocol-st

PHYTOCOL-ST rendahkan bacaan kolestrol

Antara makanan rendah kolesterol yang boleh diambil ialah:

  • Amalkan makanan yang kaya dengan serat. Pilih makanan seperti lobak, daun saderi, kobis, sumber kekacang serta ulam-ulaman yang kaya dengan serat membantu merendahkan bacaan koletrol jahat LDL dalam badan. Kehadiran serat akan menghalang serta merta kolesterol jahat ini diserap ke dalam badan. Serat akan menolong membawa keluar kolesterol dari badan melalui sistem perkumuhan.
  • Banyakkan makan sumber kekacang, avokado, ubi kentang, brokoli serta cendawan yang kaya dengan vitamin B3, Niacin yang mengurangkan kehadiran kolestrol jahat dalam badan. Makanan yang kaya dengan vitamin B3 juga merupakan makanan rendah kolesterol.
  • Makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buah-buahan sitrus, buah mangga, buah nenas, buah berries serta sayur-sayuran hijau juga membantu merendahkan bacaan kolesterol dalam darah. Kehadiran vitamin C dalam sumber makanan ini disebabkan kehadiran antioksidan yang secara tidak langsung mencegah kolesterol dari meningkat dalam tubuh.
  • Vitamin E yang ada dalam buah jambu, buah kiwi, spirulina, bayam serta labu juga membantu mengurangkan pembentukan plak dalam darah yang menyebabkan saluran darah tersumbat akibat daripada kesan koletrol tinggi. Ianya juga tinggi antioksida yang mana sesuai sebagai sumber makanan rendah kolesterol.
Buah-Beri-Makanan-Rendah-Kolestrol-PHYTOCOL-ST-rendahkan-bacaan-kolestrol-Makanan-Rendah-Kolestrol-Pengedar-haklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar-Shaklee-Bukit-Naga-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda-Phytocol-st

Buah Beri Makanan Rendah Kolestrol

Sebenarnya, untuk menjaga tahap kolesterol dalam badan, amalkan lebih banyak makanan seimbang lengkap dengan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam setiap hidangan. Tak payahlah amalkan makanan di kedai atau fast food. kalau teringin pun, seminggu ke 2 minggu barulah ambil. Makanan manis juga tida sesuai untuk mereka yang tinggi kolestrol. Dengan sharing makanan rendah kolesterol ini, boleh membantu anda untuk jagan tahap kolesterol secara semulajadi. Mahu cara lebih mudah, tunggu sahaja kehadiran Phytocol-st di pasaran 🙂

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
PM : Admin azimah.mohdzainuddin