Khasiat Resveratrol

Sempena dengan promo bulan ini Vivix yang superb ini, saya nak cerita sikit tentang khasiat resveratrol. Sebenarnya, saya tidak pernah ambil Vivix. Ini adalah kerana Vivix tidak sesuai diambil oleh ibu mengandung dan juga ibu menyusukan bayi. In Shaa Allah, once dah wean off nanti boleh cuba consume Vivix. Itu pun kalau tak masuk ka fasa pregnancy semula :).Walau tak pernah ambil Vivix saya tengok banyak testimoni yang mengagumkan. Ini juga tidak menghalang saya untuk menambah pengetahuan tentang Vivix.

Resveratrol Mencegah Penyakit Kardiovaskular

Resveratrol Mencegah Penyakit Kardiovaskular

Perasan tak yang orang Peranchis selera makan dia besar. Mereka tidak pernah mengira kolesterol dalam makanan. Tidak mengamalkan cara hidup sihat, kurang bersenam. Namun mereka jarang dapat penyakit berbahaya. Ini adalah disebabkan mereka selalu minum wain merah. Dalam wain merah ada resveratrol. Beigut juga dengan Vivix. Dalam Vivix ada resveratrol. Hasil carian saya sebenarnya khasiat resveratrol ini banyak juga. Membawa banyak kebaikan untuk mencegah pelbagai penyakit kronik. Antara khasiat resveratrol ialah menjaga kesihatan jantung. Kajian daripada Canada membuktikan bahawa mereka yang mengamalkan minum wain merah setiap hari yang mengandungi resveratrol berupaya mencegah risiko penyakit jantung dan stroke sehingga dapat mengurangkan kematian akibat masalah jantung sehingga 30%. Kajian lain juga membuktikan yang resveratrol berupaya melindungi jantung daripada penyakit kardiovaskular.

Testimoni Vivix dan Kanser

Testimoni Vivix dan Kanser

Testimoni Vivix dengan Kanser dan Cyst

Testimoni Vivix dengan Kanser dan Cyst

 

Kajian di Peranchis juga membuktikan bahawa resveratrol memperlahankan sel-sel kanser daripada merebak. Bertindak sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas yang membawa kepada penyakit kanser. Sumber resveratrol boleh didapati daripada makanan semulajdi untuk mencegah kanser seperti buah anggur, berries, kekacang dan juga wain. Nak cara paling mudah cegah kanser guna sahaja Vivix. Boleh diambil juga oleh pesakit kanser selepas 90 hari rawatan kemoterapi dan radioterapi sebagai salaha satu cara untuk menjaga kesihatan dan mencegah kanser daripada berulang.

Testimoni Vivix dan Kesihatan Mata

Testimoni Vivix dan Kesihatan Mata

Selain itu, resveratrol juga berupaya untuk menjaga kesihatan mata. Masalah seperti katarak juga dapat dicegah. Membekalkan antioksidan yang tinggi mencegah sel-sel yang abnormal daripada merebak. Memelihara salur darah dalam mata dengan mencegah pembiakan sel-sel tidak normal yang boleh menyebakan masalah buta. Terdapat kajian daripada missouri tentang bagaimana resveratrol mengjaga sel-sel deria penglihatan kita.

Yang ini paling best bagi lelaki. Ianya menjana hormon testeron dalam badan. lelaki lewat tiga puluhan yang mengalami masalah ejakulasi dan juga kesuburan boleh cuba amalkan Vivix yang ada resveratrol. Khasiat resveratrol ini memang sesuai untuk memperbaiki masalah kesuburan lelaki sehingga 50%.

Kebaikan Vivix yang mengandungi Resveratrol

Kebaikan Vivix yang mengandungi Resveratrol

Khasiat resveratrol juga berupaya untuk menajamkan memori serta menjadikan kita lebih fokus. Resveratrol bertindak menyalurkan lebih banyak darah mengandungi oksigen ke otak dan menyanbungkan sel-sel darah di dalam otak. Berupaya memperbaiki tahap mental sesorang. Sesuai diambil oleh pelajar universiti dan mereka yang bekerja menggunakan keupayaan berfikir yang tinggi.

Selain itu, khasiat resveratrol secara kesulurahnnya ialah meningkatkan kesihatan badan secara keseluruannya, meningkatkan metabolisme, mengurangkan keletihan serta memperbaiki sel-sel badan. Vivix adalah pilihan terbaik bagi mendapatkan khasiat resveratrol yang meletoop ini 🙂

Testimoni Vivix Untuk Kesihatan

Testimoni Vivix Untuk Kesihatan

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934