Kepentingan Vitamin Untuk Kanak-kanak

Kak Yong hendak memperkenalkan set vitamin kanak-kanak yang memang popular di Shaklee. Ianya gabungan Vitalea for Children, Omega Guard dan juga Chewable Vita-C Plus. Gabungan kesemuanya memang dapat memenuhi keperluan dan kepentingan vitamin untuk kanak-kanak.

Kepentingan Vitamin Untuk Kanak-kanak

Pertama sekali kepentingan vitamin untuk kanak-kanak sudah tentulah untuk memenuhi keperluan tumbesaran harian mereka. Tanpa cukup vitamin, pertumbuhan badan akan terbantut. Oleh sebab itu Vitalea for Children adalah jalan penyelesaian selamat bagi ibu-ibu. Mengandungi pelbagai jenis vitamin, mineral seperti kalsium sehinggalah kepada zat besi dan iodin yang penting untuk segala fungsi tubuh. Tanpa bekalan vitamin dan mineral yang mencukupi mulalah tubuh badan menjadi lemah dan letih. Vitamin penting untuk membantu membekalkan tenaga kepada badan, pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat serta perkembangan minda yang sihat. Kehadiran vitamin dan mineral yang mencukupi juga akan menambahkan selera makan kanak-kanak untuk membesar.

Kepentingan Vitamin Untuk Kanak-kanak

Kepentingan vitamin untuk kanak-kanak juga adalah untuk perkembangan sel-sel otak yang sihat. Pengambilan Omega Guard yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, DHA, Epa dan AA memang membantu untuk kesihatan saraf otak, penglihatan serta saluran pernafasan. Omega Guard juga berupaya untuk memberikan daya tumpuan yang lebih kepada kanak-kanak ketika pembelajaran. Penyakit jangkitan pernafasan seperti selesema, demam dan juga athma akan jarang berjangkit kerana Omega-3 juga berfungsi untuk melindungi diri daripada penyakit.

Kepentingan Vitamin Untuk Kanak-kanak

Chewable Vita-C Plus merupakan bekalan vitamin C 100mg kepada anak-anak. Pengambilan vitamin C boleh mencegah daripada dijangkiti penyakit seperti demam dan selesema. Selain itu, vitamin C juga penting untuk menghasilkan kolagen bagi pertumbuhan tulang, gigi dan sendi yang sihat kepada anak-anak. Untuk kulit kelihatan bersih dan kurang daripada jangkitan kudis, vitamin C mungkin penyelesaian kepada masalah kudis anak-anak. Mana taknya, tahu sahajalah budak-budak memang suka meneroka, sampaikan kadang-kadang terbawa penyakit kulit seperti kudis dan juga ruam.

Pembelian melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik Set Kanak-kanak boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

2 Comments

  1. Hanafi Abdullah April 6, 2016
  2. vb centella August 19, 2016