Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil

Sewaktu mengandung, antara khasiat makanan yang mesti Kak Yong ambil hari-hari ialah protein. Tidak boleh abaikan pengambilan protein ini. Antara sumber protein utama ialah telur, ayam, daging, ikan mahupun susu. Tetapi sumber protein istimewa Kak Yong sudah tentulah ESP Shaklee dan juga melalui diet makanan harian. Ramai ibu ambil mudah pengambilan protein kerana kurang pengetahuan tentang kepentingan protein untuk ibu hamil. Kak Yong kongsikan serba sedikit mengapa protein untuk ibu hamil.

Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil

Sebenarnya, pengambilan protein penting untuk ibu hamil terutama sekali apabila sudah masu ke trimester kedua mahupun ketiga kehamilan. Ketika inilah, tumbesaran bayi dalam kandungan berlaku dengan begitu pesat dan pantas sekali. Protein menggalakkan pertumbuhan sel-sel serta otot bayi. Selain itu, pada ketika inilah kelenjar-kelenjar susu mula terbentuk. Kehadiran protein yang mencukupi membantu untuk menyediakan ibu-ibu untuk menghasilkan susu yang mencukupi bagi bayi. Oleh sebab itu, kepentingan protein untuk ibu hamil juga membawa kepada faedah yang bagus untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Selain itu, protein juga memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Ini mengelakkan ibu-ibu dari makan terlampau banyak serta berlebihan. Kenaikan berat badan secara mendadak ketika hamil juga dapat dikawal. Selain itu, pengambilan protein yang cukup ketika hamil dan juga berpantang membantu ibu-ibu untuk turun ke berat badan asal dengan lebih cepat. Ini adalah disebabkan dengan pengambilan protein, kenaikan berat badan terlalu banyak ketika hamil dapat dielakkan.

Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil

Ada juga ibu hamil yang mengidap diabetes atau kencing manis ketika hamil. Pengambilan prtein membantu menstabilkan bacaan gula dalam darah. Paling istimewa sekali, ESP mempunyai indeks glisemik rendah yang memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta sesuai untuk mereka yang mengidap diabetes. Apabila ibu mengidap penyakit diabetes ketika hamil, ibu-ibu mempunyai masalah untuk mengawal kandungan gula dalam badan. Badan akan menjadi letih, mudah pitam, loya-loya, sering menjadi lapar dan dahaga. Ini juga adalah kepentingan protein ketika hamil yang membantu untuk mengawal kandungan gula dalam darah.

Kepentingan Protein Untuk Ibu Hamil

Protein juga sebenarnya adalah sumber asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk perkembangan bayi serta memastikan ibu-ibu sentiasa cergas ketika hamil. Ada asid amino yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan. Ianya perlulah diambil daripada sumber makanan. ESP Shaklee mengandungi kesemua asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan. Dengan cukupnya asid amino di dalam sumber protein, sel-sel yang sihat dapat terhasil untuk perkembangan bayi. Selain itu, dengan mengambil sumber protein ESP Shaklee wajah anda akan kelihatan cantik dan berseri. Ini adalah kerana protein penting utuk pembentukan sel-sel yang baik dan sel pada kulit muka mengambil masa 21 hari untuk diperbaharui.

Pembelian ESP melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik dan boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice. J

buy now

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com