Kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Perlu atau tidak ambil asid lemak Omega 3 bagi ibu hamil? Berdasarkan kajian Omega 3 penting untuk kesihatan ibu hamil dan juga perkembangan fetus dalam kandungan. Sebelum saya bercerita lebih lanjut tentang kepentingan Omega 3 untuk ibu hamil, nak war-warkan yang bulan ini Promosi Omega Guard.

kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Beli 6 Percuma 1. Beli dua botol jimat 5%. Omega Guard ini kaya dengan asid lemak Omega 3 yang diekstrak daripada ikan laut dalam. Ianya selamat. Jangan pilih minyak ikan yang diesktrak dari hati ikan kerana tinggi dengan Vitamin A dan D yang boleh membahayakan kandungan.

Terdapat penyelidikan tentang kepentingan Omega 3 untuk ibu hamil dan juga bayi. Antara kepentingan Omega 3 untuk ibu hamil ialah :

  • penting untuk pembangunan saraf bayi
  • menggalakkan pertumbuhan jantung serta sistem pernafasan yang sihat bagi bayi dalam kandungan
  • menyokong perkembangan otak dan sistem visual bayi
  • meningkatkan fungsi pembelajaran serta perkembangan kognitif bayi yang boleh dilihat seawal usia kanak-kanak 4 tahun jika ibu hamil mengamalkan Omega 3 ketika hamil
  • meningkatkan tahap penumpuan kecerdasan bayi ketika membesar
  • mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
  • mengurangkan masalah tekanan serta kemurungan selepas melahirkan bayi

kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Berdasarkan pengalaman sendiri yang mengamalkan asid lemak Omega 3 Omega Guard ketika hamil, anak saya mempunyai tulang yang kuat (bayangkan hari pertama kelahiran sudah mengangkat kepala), mata yang bulat, mudah fokus serta menyerap segala yang berlaku di sekelilingnya dengan lebih baik lagi. Perkembangan anak saya memang tidak seperti kanak-kanak yang berusia setahun 4 bulan.

Kesimpulannya, tidak dinafikan lagi kepentingan Omega 3 untuk ibu hamil. Membantu menjaga kesihatan ibu serta perkembangan sel dan tisu-tisu badan bayi ketika dalam kandungan. Pengambilan Omega 3 juga elok untuk pelaburan kesihatan bayi untuk jangka masa panjang.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934

2 Comments

  1. Zul November 12, 2014
  2. Oja Samid November 12, 2014