Kepentingan Kolagen Kepada Kulit

Kolagen sangat-sangat penting kepada kita. Tahukah you all yang hampir 30% struktur protein di dalam badan yang terdapat pada kulit, tulang, gigi dan tisu-tisu organ terdiri daripada kolagen. Kolagen akan semakin berkurangan daripada badan seiring dengan usia.

Suntikan Kolagen

Di pasaran banyak sungguh produk yang berasaskan kolagen. Terdapat suntikan kolagen yang memberikan kesan kecantikan dan ketegangan kulit dengan segera, namun akan memberikan kesan jangka masa panjang jika diambil tanpa kawalan.

Sapuan Krim Kolagen

Terdapat juga cara sapuan krim kolagen. Namun sapuan krim kolagen hanya bertindak di permukaan kulit dan sukar meyerap ke bahagian dalam kulit yang lebih seni. Oleh sebab itu, kesan pengambilan kolagen melalui sapuan krim kolagen tidak begitu ketara.

Kepentingan Kolagen Kepada Kulit

Makanan Tambahan Berasaskan Kolagen

Cara paling mudah bagi memastikan sumber kolagen bertahan lama di dalam badan ialah dengan pengambilan makanan tambahan berasaskan kolagen. Pengambilan makanan tambahan berasaskan kolagen mampun merangsang pertumbuhan kolagen dalam badan serta menambah keanjalan pada kulit.

Kolagen Untuk Keanjalan Kulit

Semakin kita berusia kolagen akan semakin berkurangan dalam badan. Dengan membuat mimik muka, kedutan dan segala ekspresi wajah ianya boleh memusnahkan kolagen dan membuatkan kulit wajah menjadi kurang anjal. Pengambilan kolagen yang mencukupi mampu untuk mengekalkan keanjalan kulit dan menjadikan kulit wajah lebih tegang.

Kepentingan Kolagen Kepada Kulit

Kolagen Mengurangkan Kedutan Pada Wajah

Kedutan tua di wajah boleh disebabkan oleh pertambahan usia dan juga kesan daripada sinaran cahaya matahari berlebihan. Pencemaran udara dan asap juga boleh merosakkan kolagen dalam badan. Untuk elakkan kulit tua dan berkedut sebelum waktunya, jangan lupa amalkan makanan yang mampu menambahkan kolagen dalam badan.

Kolagen juga boleh menghilangkan parut luka mahupun jerawat

Sekiranya you all mempunyai kulit bermasalah, berjerawat serta terdapat banyak kesan parut jerawat, amalkan sahaja kolagen. Kolagen membantu dalam proses memulihkan kulit muka yang rosak. Kalau ada kesan-kesan kawah jerawat, pengambilan kolagen secara konsisten mampu menjadikan kulit muka licin dan semakin flawless.

Shaklee Collagen Powder

Antara produk yang memang hot seller di Shaklee ialah Shakleee Collagen Powder. Shaklee Collagen Powder memang terbaik kerana mempunyai berat molekul sebanyak 1,000 Dalton yang mana memaksimumkan penyerapan kolagen dalam kulit. Selain itu, ianya telah terbukti secara klinikal dan dapat memberikan kesan kepada kulit seawal 8 minggu penggunaannya.

Kepentingan Kolagen Kepada Kulit

Cara nak dapatkan Shaklee Collagen Powder?

Sekiranya you all berminat untuk mendapatkan Get Clean Water Pitcher Starter Pack hari ini, boleh terus buat pembelian Shaklee Collagen Powder Online di sini (klik). Harga Shaklee Collagen Powder ialah RM325.88 sahaja. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Shaklee Collagen Powder akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee (M).

WhatsApp Kak Yong di 0163964090 untuk mendaftar keahlian + pembelian Shaklee Collagen Powder

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com