Kepentingan Kolagen Dalam Badan

Bulan ini memang promo paling best. Shaklee Collagen Powder. Beli 6 dapat lagi sekotak percuma. Kolagen ramai yang tahu sinonim dengan keanjalan kulit dan juga kecantikan. Sebenarnya, banyak kepentingan kolagen dalam badan. hampir setiap sel dalam badan kita ada kolagen.

Antara kepentingan kolagen dalam badan yang paling utama adalah kepada kulit. Kolagen membentu hampir 80% daripada berat kulit badan. Kolagen membentuk protein struktur kulit, yang dipanggil elastin. Elastin ini penting kepada fleksibiliti kulit untuk meregang dan kembali ke kedudukan asal mengikut pergerakan badan. Tahukah anda yang 40,000 sel pada kulit kita akan mati setiap hari. Tanpa kehadiran serat kolagen yang mencukupi agak sukar kulit kita hendak kekal anjal dan meregang dengan sempurna.

Kepentingan-Kolagen-pada-Kulit-kepentingan-kolagen-dalam-badan-Shaklee-Collagen-Powder-kesihatan-tulang-kecantikan-kulit-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Bukit-Naga

Kepentingan Kolagen pada Kulit

Kolagen juga penting dalam pembentukan tulang dalam badan. Tulang dihasilkan daripada kolagen dan juga mineral yang dipanggil hydroxyapetite. Kerjasama kedua-duanya menghasilkan struktur tulang yang padat, fleksibiliti yang bagus untuk pergerakan sendi serta mengukuhkan kekuatan tulang. Terdapat kajian menyatakan bahawa 30% tulang dihasilkan daripada bahan-bahan mineral organik yang mana 95% daripadanya terdiri daripada kolagen.

Selain itu, kepentingan kolagen dalam badan juga bagi membentuk kapilari darah yang kuat. Kolagen menghasilkan saluran darah, dinding, vena dan kapilari darah yang sihat. Fungsi kapilari darah penting untuk mengangkut oksigen dan juga makanan ke seluruh badan.

Kolagen-dalam-tubuh-badan-kepentingan-kolagen-dalam-badan-Shaklee-Collagen-Powder-kesihatan-tulang-kecantikan-kulit-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Bukit-Naga

Kolagen dalam tubuh badan

Paling last sekali kepentingan kolagen dalam badan adalah untuk pembetukan otot. Otot-otot seperti pundi kencing dan otot jantung perlu kehadiran serat kolagen yang mencukupi bagi memastikannya berfungsi dengan baik. Kolagen menyediakn struktur serta kerangkan otot yang licin dan mantap untuk berfungsi setiap hari.

Seiring dengan peningkatan usia kehadiran kolagen dalam badan akan berkurangan. Maka, pengambilan kolagen tambahan amat-amat membantu. Jika hendak kulit muka sentiasa tegang dan juga mantap boleh cuba Shaklee Collagen Powder. Selain itu, otot-otot serta sendi-sendi juga akan dapat berfungsi dengan lebih baik jika kehadiran kolagen mencukupi. Meh, dapat Shaklee Collagen Powder sempena dengan promosi terbaik bulan ini.

Keputusan-Ujian-Klinikal-Collagen-Powderkepentingan-kolagen-dalam-badan-Shaklee-Collagen-Powder-kesihatan-tulang-kecantikan-kulit-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Bukit-Naga

Keputusan Ujian Klinikal Collagen Powder

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934