Kepentingan Kalsium Dalam Badan

Kalsium merupakan mineral penting yang mesti diambil hari-hari. Pengambilan kalsium pula bergantung kepada jantina, usia dan juga keperluan tambahan sekiranya anda mengandung, menyusukan bayi, warga emas dan juga mempunyai penyakit rapuh tulang. Sebenarnya banyak kepentingan kalsium dalam badan bagi mengekalkan kesihatan untuk jangka masa panjang.

Kepentingan kalsium dalam badan yang paling utama sekali ialah memelihara ketumpatan tulang dan gigi. Mineral yang ada di dalam kalsium merupakan komponen yang terbesar sekali dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kekurangan kalsium akan menyebabkan tulang kita mudah rapuh dan patah serta gigi pun akan cepat rosak.

Kepentingan Kalsium Dalam Badan

Selain itu, kepentingan kalsium dalam badan juga memainkan peranan penting kepada saraf dan juga otot badan. Tahukah anda yang kalsium di dalam otak menolong neurotransmitter berkomunikasi dengan saraf dan juga saluran darah dalam badan untuk memelihara kesihatan otot dan juga pelbagai saraf badan.

Kalsium juga saling berkomunikasi antara sel-sel di dalam dan luar badan. Kepentingan komunikasi ini adalah bagi memastikan proses penguncupan dan juga pengembangan salur darah dalam badan berfungsi dengan baik bagi memastikan sistem badan berjalan dengan lancar.

Kepentingan Kalsium Dalam Badan

Kak Yong pasti ramai yang perasan proses pembuangan bahan kumuh juga menjadi lancar apabila mengambil cukup hidangan kalsium setiap hari. Makan kalsium setiap hari juga boleh mencegah sembelit. Antara kepentingan kalsium dalam badan juga ialah sebagai pencegah kepada penyakit berbahaya seperti kanser kolon. Selain itu, kalsium juga membantu untuk menstabilkan tekanan darah bagi mereka yang mengidap penyakit darah tinggi. Penyakit osteoporosis yang membawa kepada bongkok tiga apabila tua kelak juga dapat dicegah.

Kepentingan Kalsium Dalam Badan

 

Kepada mereka yang sukar sangat minum susu, boleh amalkan Ostematrix sumber lengkap kalsium bersama magnesium dan juga vitamin D. Pembelian melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik ostematrix boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

2 Comments

  1. Adzrif Sidek October 23, 2015
    • Azimah November 2, 2015