Kepentingan Elektrolit Dalam Badan

Kalau letih sikit dan guna stamina banyak sikit, ramai yang minum minuman tenaga elekrolit untuk kembalikan tenaga dalam badan. Tapi, ramai yang tak begitu tahu apa itu elektrolit. Elektrolit ialah mineral yang larut dalam air dan membawa cas elektrik. Dalam badan kita, cas elektrolit ini terdiri daripada potassium, sodium dan chloride. Dah memang badan kita semulajadinya air, elektrolit-elektrlit ini memang banyak dalam badan termasuklah dalam sel badan, dalam darah, dekat limpa dan sebagainya untuk menjalankan fungsi badan. Sodium dan potassium membawa cas positif manakala chloride pula membawa cas negatif dalam badan. Elektrolit ini banyak ada dalam membran sel yang berperanan untuk mengangkut nutrien ke dalam badan dan mengeluarkan bahan kumuh serta air dari badan. Itu yang kita berpeluh sentiasa.

Antara kepentingan elektrolit dalam badan yang mengandungi potassium, sodium dan chloride juga dikenali sebagai elektrolit ini penting untuk mengekalkan keseimbangan air dalam badan yang untuk menghantar isyarat saraf, membantu otot dan anggota badan dalam keadaan normal serta rehat dan juga memastikan tubuh badan tidak menjadi terlalu berasid atau beralkali. Elektrolit diperlukan untuk mengangkut glukosa dan nutrien ke dalam badan serta mengeluarkan segala bahan kumuh keluar dari badan. Selain itu, ia juga menolong menstabilkan tekanan darah serta degupan jantung kita.

Elektrolit-diperolehi-dari-sumber-minuman-Kepentingan-Elektrolit-Dalam-Badan-Puasa-&-Ibu-Menyusu-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar Shaklee-Performance-Drink-Performance-Drink-&-Puasa

Elektrolit diperolehi dari sumber minuman

Selalunya jarang, kita dengar yang badan kekurangan elektrolit sebab hari-hari kita minum air. Kecualilah, jika kita dapat cirit birit. Perasan tak, kalau kita dapat diarrhea, mesti doktor bagi air garam untuk stabilkan elektrolit dalam badan. Namun, antara tanda mereka yang kekurangan elektrolit yang kebiasaannya berlaku pada atlet ialah kekejangan otot. Ini perkara biasa jika mereka terhidrat dan mengeluarkan peluh yang banyak ketika bersukan.

Jangan risau, kita banyak dapat bekalan elektrolit sehari-hari dari minuman dan juga garam dalam makanan. Itu sebabnya, bab elektrolit ini ramai yang tidak ambil kisah. Tetapi, masuk sahaja musim kemarau bertambah dengan situasi jerebu memang badan kita akan cepat hidrasi letih dan lesu. Performance Drink memang merupakan sumber elektrolit terbaik. Disyorkan untuk para atlet. Digunakan oleh NASA untuk para angkasawan dan juga popular di kalangan atlet antarabangsa. Lengkap dengan sumber potassium, kalsium, sodium, fosforus, magnesium dan juga chloride. Kami memang amalkan hari-hari minum Perfrmance Drink ini. Anak saya yang bersekolah pagi dan petang memang sentiasa minum performance drink. Campur dengan ribena…hmmm sedapnya… tak payah letak ais pun dah melegakan tekak. Mak saya pun kata, jika minum Perfromance Drink memang kurang letih dan tidaklah rasa haus dengan cuaca panas di rumah. Takkanlah 24 jam nak pasang ekon sahaja. Huhuhuhu…bil elektrik melambung nanti.

Performance-Drink-Mengekalkan-Bendalir-Badan-Ketika-Berpuasa-Elektrolit-diperolehi-dari-sumber-minuman-Kepentingan-Elektrolit-Dalam-Badan-Puasa-&-Ibu-Menyusu-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Pengedar-Shaklee-Klang-Pengedar Shaklee-Performance-Drink-Performance-Drink-&-Puasa

Performance Drink Mengekalkan Bendalir Badan Ketika Berpuasa

Untuk bulan puasa nanti, saya syorkan minum Performance Drink ketika berbuka. memang bertenaga dan tidak mengantuk untuk melakukan sunat terawikh. Bagi. ibu menyusu yang merupakan pengepam tegar di pejabat, boleh juga amalkan Performance Drink + ESP ketika bersahur. In Shaa Allah, kuranglah melepek. Jom, dapatkam dari saya. Konsultansi akan diberikan secara berterusan bagi setiap produk.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Pengedar Shaklee Kota Kemuning, Pengedar Shaklee Shah Alam, Pengedar Shaklee Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934