Kenapa Saya Makan B Complex?

Ramai orang tak nak makan B Complex. Taku gemuk katanya. Tapi saya memang amal hari-hari B Complex ini. Saya nak sharing kenapa saya suka makan B Complex? Vitamin ini adalah vitamin wajib saya.

Salah satu sebab kenapa saya suka makan B Complex ialah ialah vitamin B berperanan untuk menukarkan gula dalam makana yang kita ambil kepada tenaga. Peranan vitamin B amat penting. Kalau makanan tidak ditukar kepada tenaga, itu yang kita makan banyak tetapi masih lagi dalam keletihan. Dan jika dibiarkan boleh membawa kepada masalah diabetes.

Siapa yang tidak tahu B Complex merupakan vitamin anti stress. Sebagai ibu yang bekerjaya, bat lagi part time bisnes, melayan kerenah anak-anak, B Complex memang really helpful. Membantu saya menangani tekanan di tempat kerja dan di rumah dengan baik sekali. Tiadalah asyik nak tension sahaja. yang penting take it easy dengan sentiasa positif dalam segala aspek.

B Complex Untuk Kecantikan

B Complex Untuk Kecantikan

B Complex juga berperanan untuk meratakan tona kulit muka saya. Ianya membantu saya dari segi kecantikan supaya kulit saya kelihatan lebih berseri. B Complex berperanan penting dalam menghasilkan hemoglobin pembentukan sel-sel darah baru. Jika sel-sel dalam keadaan sihat, memang terpancar di wajah tau….

Selain itu, B Complex juga mencegah daripada saya menderita sindrom PMS setiap kali haid. Ianya mengurangkan simptom seperti pening kepala, loya-loya, sakit perut senggugut serta mood swing ketika waktu period. Untuk mereka yang ada masalah PMS, B Complex boleh menjadi sahabat baik anda 🙂

Paling penting, kalau saya hendak mengandung lagi, B Complex ini lengkap dengan asid folik. Tahukah anda yang sebenarnya Asid Folik sangat-sangat diperlukan untuk perkembangan otak dan tulang bayi ketika pada bulan pertama kehamilan. Kini, saya tidak perlu risau lagi, jika terbabas mengandung kerana memang sudah cukup asid folik dalam badan. In Shaa Allah. Ibu-ibu yang hendak cuba mengandung boleh amalkan pengambilan asid folik seawal tiga bulan sebelum merancang untuk hamil ye.

Jadi, inilah sebab kenapa saya makan b Complex. Anda semua kena faham, B Complex tidak menggemukkan. Ianya terpulang kepada cara dan waktu bila kita ambil B Complex tersebut. Nak tahu waktu yang sesuai untuk ambil B complex yang membawa banyak manfaat tanpa menggemukkan, beli sahaj dari saya. Konsultansi akan diberikan secara berterusan.

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934