Kelebihan Suka Minum Soya

Masa Kak Yong kecil dahulu, memang kurang gemar minum soya. Sebabnya warna soya putih macam susu. Kak Yong cukup tidak suka minum susu. Kesian sungguh soya yang tidak bersalah pun jadi mangsa sebab warnanya putih macam susu. Sejak tejebak dengan Shaklee, soya adalah minuman yang mesti diambil setiap hari. Banyak kelebihan sebenarnya yang kita dapat kalau amalkan minum soya setiap hari tanpa kita sedar

Kelebihan Suka Minum Soya

Soya Sebagai Pengganti Protein Bagi Daging

Untuk mereka yang kurang gemar makan daging, soya adalah pengganti sumber protein yang terbaik untuk you all. Soya mempunyai sumber bekalan asid amino perlu yang perlu diambil dari makanan sama seperti daging. Asid amino perlu ini tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita. Tetapi, kena diambil daripada sumber diet harian. Soya dapat membantu membekalkan asid amino perlu ini bagi memastikan proses tubuh berjalan dengan jayanya.

Kelebihan Suka Minum Soya

Kurangkan Paras Kolesterol Dengan Soya

Berita baik kepada you all yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi dalam darah. Pengambilan soya setiap hari dapat membantu dalam menstabilkan bacaan kolesterol. Kajian membuktikan paras kolesterol jahat (LDL) berjaya dikurangkan sehingga 10% dengan mengamalkan 4 hidangan soya setiap hari.

Kelebihan Suka Minum Soya

Soya Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Bacaan kolesterol yang normal akan menurunkan risiko terkena serangan sakit jantung. Pengambilan soya membantu melancarkan pengaliran darah, mengurangkan plak pada salur darah serta memmbantu dalam mengekalkan kesihatan jantung.

Kelebihan Suka Minum Soya

Membantu Penyerapan Khasiat Vitamin Daripada Sumber Diet Harian

Kehadiran asid amino perlu dalam sumber soya amatlah penting bagi memastikan sistem tubuh berjalan dengan baik. Asid amino perlu ini akan membantu sistem pencernaan untuk menyerap khasiat vitamin dalam makanan. Segala macam khasiat vitamin ini akan ditukarkan kepada tenaga untuk diagih-agihkan kepada seluruh sistem organ badan.

Kelebihan Suka Minum Soya

Merendahkan Risiko Kanser Serta Osteoperosis

Kehadiran isoflavones dalam soya membantu dalam merendahkan risiko mengidap kanser. Isoflavones akan membantu dalam merendahkan hormon estrogen yang menjadi punca penyakit kanser. Selain itu, risiko kerapuhan tulang juga akan semakin rendah.

Kelebihan Suka Minum Soya

Promosi Diskaun 5% Dengan Pembelian 4 Tin ESP

ESP Shaklee merupakan sumber soya yang Kak Yong amalkan setiap hari. Biji kacang soya semulajadi, non-GMO (tidak diubah secara genetik) dan diperbuat dalam suhu yang rendah untuk menjaga khasiat dan kualiti ESP ini. Setiap pembelian 4 tin ESP Shaklee you all layak mendapat diskaun harga sebanyak 5%. Harga jualan 4 tin Shaklee adalah sebanyak RM683.72 sahaja. Promosi berlangsung sehingga hujung Oktober 2017.

DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

 

5 Comments

  1. Ikhwan October 5, 2017
    • Azimah October 5, 2017
  2. jalan jalan October 6, 2017
  3. semakkini October 10, 2017
    • Azimah October 11, 2017