Keistimewaan Soya ESP Shaklee

Sempena dengan Promo Bulan Mac 2014 Beli 6 Percuma 1, saya nak sharing keistimewaan Shaklee ESP ini. Memang ramai yang tahu Shaklee adalah diperbuat daripada soya non-GMO dan rendah indeks glisemik. Hari ini saya nak cerita maksud kedua-duanya.
 
 
 
NON-GMO bermaksud tidak diubahsuai secara ginetik. Sememangnya pembuatan soya Shaklee perlu melalui proses yang ketat. Diproses dalam suhu yang rendah bagi memastikan soya tersebut tidak bertindak balas secara kimia yang boleh mengubah ginetik semulajadinya. Soya tersebut juga dibasuh dengan air untuk mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzein yang sememangnya terdapat secara semulajadi kebaikan soya secara keseluruhannya.
 
Indeks glisemik yang rendah dapat membantu mengekalkan kandungan gula dalam darah berada pada tahap yang normal. Indeks glisemik menetapkan tahap karbohidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang dicernakan mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi, manakala tahap glisemik yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem badan secara perlahan-lahan. Mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangka masa panjang.
 
Selain itu ESP Shaklee juga :
  • terbukti secara klinikal boleh mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya
  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan,
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.
 
Ramai dari kita di luar sana yang memang suka minum susu soya. Tetapi pilihlah yang memberikan value added kepada wang dan kesihatan badan anda. Plus minus bonus kulit pun nampak cantik dengan glowing sahaja. Di lain entri saya akan share ESP yang multi porpose ini ye…
 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934