Keburukan Makanan GMO

Sebenarnya banyak makanan kita pada hari ini semuanya adalah produk GMO. GMO sebenarnya ialah sumber makanan yang telah dibuah secara ginetik bagi mempercepatkan proses tumbesaran untuk memenuhi kehendak pasaran. Sebagai contoh ayam yang telah disuntik mengalami pertumbuhan matang untuk dijual hanya dalam tempoh masa 45 hari berbanding pertumbuhan ayam biasa sehingga 3 ke 4 bulan. Saiz ayam tersebut juga memang besar. Begitu juga buah tembikai yang mana tembikai tanpa biji atau biji berwarna putih telah diubahsuai secara ginetik. DNA haiwan dan tumbuh-tumbuhan telah disuntik dengan bahan kimia. Tahukah anda yang keburukan makanan GMO jika diambil dalam tempoh masa yang lama akan membawa kepada kesan buruk kepada kesihatan badan.

Perbezaan-Ayam-GMO-dan-Non-GMO-keburukan-makanan-GMO-ESP-Soya-Non-GMO-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda-Bukit-Naga

Perbezaan Ayam GMO dan Non-GMO

 

Antara keburukan makanan GMO ialah sudah tentu makanan tersebut tidak sihat untuk dimakan, Produk GMo telah diperknalkan di Amerika Syarikat semenjak tahun 1996 dan peratus mereka yang mengidap penyakit kronik melonjak dari 7 ke 13% dalam tempoh sembilan tahun sahaja. Penggunaan bahan suntikan kepada haiwan boleh membawa kepada penyakit kanser di kalangan manusia.

Selain itu, keburukan makanan GMO jika diambil untuk jangka masa panjang masih tiada lagi bukti kukuh yang ianya selamat kepada kesihatan kita. Penggunaan produk GMO ini juga meningkatkan penggunaan racun perosak kepada sumber makanan kita. Yang mana, penggunaan racun perosak boleh membawa kepada penyakit kritikal seperti kanser, masalah kesuburan serta masalah hormon.

Keburukan makanan GMO juga membawa kepada himpunan toksin dalam badan. Di atas saya telah bercerita tentang ayam yang disuntik. Jika ayam tersebut tidak dijual, ayam tersebut akan mati selepas 45 hari. Hasil bedah siasat menunjukkan yang ayam tersebut mengalami kerosakan hati dan jantung. Bayangkan apa kesan mengambil produk GMO kepada kesihatan kita.

Oleh sebab itu pilihlah produk Non-GMO. Pernah dengan dakyah palsu tentang soya membawa kepada kanser. Antara sebab utamanya ialah penggunaan soya GMO dalam penghasilan susu soya tersebut. Walau bagaimanapun, Shaklee menggunakan soya Non-G<O yang selamat digunakan untuk jangka masa panjang. Anda tidak perlu risau dan pilihlah yang terbaik untuk kesihatan anda.

ESP-Soya-Non-GMO-keburukan-makanan-GMO-ESP-Soya-Non-GMO-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda-Bukit-Naga

ESP Soya Non-GMO

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934