Kebaikan Set Mengandung Shaklee

Saya nak berkongsi kepada semua kebaikan set mengandung Shaklee. Saya sendiri menggunakannya untuk dua kehamilan yanng terakhir. Memang berbaloi menggunakan set mengandung Shaklee.

Paling utama sekali kebaikan set mengandung Shaklee ialah ianya murah. Sebotol tahan sehingga 4 sehingga 6 bulan. Boleh digunakan ketika berpantang. Tambah satu dua jenis vitamin sahaja lagi. Selepas itu, sambung pula untuk membekalkan khasiat buat ibu dan bayi ketika sesi penyusuan.

kebaikan set mengandung shaklee

Ramai yang tahu vitamin Shaklee ini adalah vitamin semulajadi, Kalau dah semulajadi, mudah diserap serta tiada kesan kimia berbahaya untuk jangka masa panjang kepada ibu dan bayi. Selain itu, penggunaan yang konsisten membantu untuk mengatasi pelbagai masalah kesihatan yang diamalkan oleh ibu hamil.

Antara vitamin yang ada dalam set mengandung Shaklee ialah :

  • Vitalea sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi. Ibu-ibu yang mudah letih serta rasa hendak pitam elok amalkan vitalea dua biji sehari.
  • B Complex pula mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.

kebaikan set mengandung shaklee

  • Sustained Released Vita-C Plus juga membantu menguatkan sistem imun gorgoeus mommies. Ibu-ibu hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri dari dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Selain itu, ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, Kebaikan set mengandung Shaklee juga membantu ibu kekal cantik dan jelita ketika hamil.

  • Ostematrix membantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.
  • ESP juga membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.
  • Omega Guard juga penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang menaglami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan.

kebaikan set mengandung shaklee

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934