Kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser

Antara rutin harian saya mesti cuci muka dengan pencuci muka Nutriwhite Gentle Foam Cleanser dua kali sehari. Takkan lupalah. Feeling fresh dan bersih sahaja muka. Sebenarnya banyak kebaikan dan kelebihan menggunakan pencuci muka Shaklee ini.

kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser

Salah satu kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser sudah tentulah ianya bukan sintetik, tiada mengandungi bahan kimia serta pewangi yang boleh merengsakan kulit, selamat serta semulajadi. Boleh digunakan untuk jangka masa panjang. Kepada mereka di luar sana yang tak nak tempek bahan kimia dekat muka Nutriwhite Gentle Foam Cleanser adalah jawapan terbaik untuk anda. Mereka yang mempunyai kulit sensitif juga saya syorkan sangat-sangat.

kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser

Kepada mereka yang berkulit kusam dan mahukan kulit berseri boleh cuba gunakan rutin harian Nutriwhite Gentle Foam Cleanser ini. Kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser ini adalah mengandungi 16 jenis bahan semulajadi yang tinggi dengan vitamin C. Vitamin C memang sinonim dengan fungsinya membantu untuk mencerahkan kulit. Tetapi suka saya ingatkan kesan penggunaan adalah berbeza kepada setiap individu.

Masalah pigmentasi atau tompok-tompok hitam akibat daripada terdedah kepada sinaran cahaya matahari dan pencemaran mungkin boleh berkurangan dengan penggunaan pencuci muka ini secara konsisten. Kehadiran strawberi Begonia merupakan kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser dalam memudarkan tompok-tompok pigmentasi itu. Walau bagaimanapun, jangan mengharapkan keajaiban berlaku serta merta. Paling awal kesan boleh dilihat seawal tiga bulan sehingga 9 ke 12 bulan bergantung kepada tahap pigmentasi anda.

kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser

Kehadiran rumpai laut membantu untuk mengekalkan kelembapan serta mengelakkan hidrasi pada kulit muka. Selain itu kelebihan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser, rumpai laut juga menyediakan kulit yang anti jerawat (mencegah serta melawan pertumbuhan jerawat). Rumpai laut juga membersihkan serta mencerahkan kulit yang kusam.

kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser

Dalam Nutriwhite Gentle Foam Cleanser juga ada alga hijau. Alga hijau ini berfungsi untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati, sisa kotoran serta lapisan toksin pada kulit muka. Toksin terhasil akibat daripada pendedahan kepada cahaya matahari, penghawa dingin serta pencemaran udara. Kulit kusam ini banyak termendak sel-sel kulit mata, maka dengan kehadiran Alga Hijau ini membantu juga dalam menjadikan kulit kelihatan cerah berseri.

kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser

 

 

Jika hendak mengetahui set yang ada dalam Nutriwhite, anda boleh baca link ini. In Shaa Allah di lain entri saya akan kongsikan tentang kepentingan pengunaan toner pula serta toner Shaklee yang memang best!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934