Kebaikan Minum Teh Hijau

Teh hijau adalah minuman yang menyihatkan. Selain dapat menghilangkan dahaga, teh hijau juga mengandungi pelbagai nutrieb serta tinggi antioksidan yang membawa faedah kesihatan kepada kita. Selain itu banyak lagi kebaikan minum teh hijau yang lain.

Antara kebaikan minum teh hijau ialah ianya mengandungi polifenol. Polifenol seperti flavonoids merupakan antioksidan yang tinggi. Ianya berupaya untuk membunuh pelbagai radikal bebas akibat daripada pencemaran. Selain itu, risiko mengidap kanser juga akan berkurangan dengan tiadanya radikal bebas.

Kebaikan Minum Teh Hijau

Sebagai pengamal tegar teh hijau, ianya juga memberikan rangsangan tambahan kepada fungsi otak. Teh hijau memberikan kesan yang lebih baik daripada pengambilan kopi. Jika rasa letih atau mengantuk, teh hijau memberikan rangsangan kepada neurotransmitter otak yang memberikan gelombang alpha kepada otak bagi mengelakkan keletihan. Itu sebabnya ramai yang suka ambil teh hijau kerana membantu mereka untuk kekal cergas dan bertenaga.

Kebaikan minum teh hijau yang lain juga adalah membantu bagi pembakaran lemak dalam badan. Ianya juga meningkatkan metabolisme agar peminum teh hijau sentiasa berpeluh selepas minum teh hijau. Apabila sudah berpeluh, badan pun menjadi lebih sihat, kurus dan bertenaga.

Kebaikan Minum Teh Hijau

Teh hijau juga mengurangkan risiko kepada penyakit otak dan juga saraf. Risiko mengidap penyakit Alzhemier dan juga Parkinson yang kebiasaannya dihidapi oleh warga tua kemungkinan tidak akan berlaku kepada peminum tegar teh hijau.

Selain itu, kebaikan minum teh hijau juga memelihara mulut dari kesrosakan gigi serta jangkitan kuman. Pengidap diabetes juga boleh mengamalkan teh hijau bagi mengurangkan bacaan gula dalam darah. Penyakit kritikal lain seperti penyakit jantung juga dapat dikurangkan . Ini adalah disebabkan kandungan kolesterol jahat akan semakin berkurangan antara kebaikan minum teh hijau.

Kebaikan Minum Teh Hijau

Kak Yong juga hendak syorkan teh hijau yang paling mentap di Shaklee. Cinch Tea Mix merupakan teh yang diperbuat daripada teh putih, teh merah dan teh hijau Matcha yang berasal dari negara Jepun. Tiada perasa serta pemanis tiruan dan juga bebas gluten. Cinch Tea Mix enak diminum sejuka atau panas. Disediakan dalam paket kecil yang mudah dibawa serta dibancuh. Paling best sekali, peminum akan mendapat effect bertenaga, tidak mengantuk sesuai untuk mereka yang berjaga malam seperti bekerja secara shift serta pelajar. Peminum cinch tea mix juga akan berpeluh-peluh serta membakar kalori tanpa disedari kerana ianya membantu untuk meningkatkan metabolisme badan.

Pembelian Smelalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik Cinch Tea Mix boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

6 Comments

  1. mrhanafi October 8, 2015
    • Azimah October 21, 2015
  2. arnie October 10, 2015
    • Azimah October 21, 2015
  3. Noriza Rahman October 14, 2015
    • Azimah October 21, 2015