Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

Amalan detoks memang trending sekarang ini. Ada pelbagai jenis detoks yang boleh diamalkan. Detoks seperti namanya adalah proses menyingkirkan toksin dari badan. Ada pelbagai cara tubuh badan kita menyingkirkan toksin. Melalui fungsi organ hati, urin, pepeluhan dan juga pembuangan najis.

Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

Detoks Meningkatkan Semula Fungsi Organ Dalam Badan

Toksin boleh masuk ke dalam badan kita melalui udara yang kita sedut, makanan yang kita ambil serta tindak balas kulit terhadap persekitaran yang terdedah kepada pencemaran. Hati merupakan organ utama menyingkirkan toksin dalam badan. Selain hati, buah pinggang dan kulit juga berfungsi mengeluarkan sisa perkumuhan dari badan. Dengan melakukan proses detoks kita membantu organ-organ dalam badan melakukan fungsi-fungsinya dengan lebih efektif lagi.

Meningkatkan Tenaga Dalam Badan

Pada awal program detoks, kebiasaannya you all akan mengalami keletihan. Ini disebabkan tubuh badan sedang mengalami penyesuaian kepada proses detoks dalam menyingkirkan toksin-toksin yang berlebihan dalam badan. Selepas dua minggu, tubuh badan akan menjadi lebih ringan, selesa dan lebih bertenaga. Simptom-simptom seperti sakit kepala, keresahan, keletihan serta perasaan tertekan akan semakin berkurangan.

Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

Mengurangkan Rasa Craving Makanan Tidak Berkhasiat

Rasanya ramai orang suka sangat makan makanan manis dan ketagih makanan segera. Dengan melakukan proses detoks, you all memberikan isyarat kepada badan bahawa hanya makanan sihat sahaja membantu dalam menjayakan proses detoks. Masalah ketagihan kepada makanan manis dan berlemak akan semakin berkurangan sekiranya you all komited dengan program detoks.

Program Detoks Membantu Penyerapan Nutrien Dalam Badan

Tubuh badan kita memerlukan banyak mikronutrien penting bagi menghasilkan sel-sel badan yang sihat. Dengan melakukan proses detoks, sisa toksin akan dibuang dari badan. Ini membantu penyerapan nutrein dari makanan diserap oleh badan dengan lebih efektif lagi.

Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

Detoks Boleh Kurangkan Stress

Hidup zaman yang serba mencabar ini, stress atau tekanan adalah perkara biasa. Tahukah you all yang jika amalkan proses detoks secara konsisten dapat mengurangkan stress lavel. You all juga dapat memahami dan mengawal tekanan dengan lebih baik. Tahap fokus dalam menangani masalah juga akan bertambah baik

Detox Dengan Shaklee

Ada orang melakukan proses detoks secara semulajadi melalui pemakanan. Kak Yong mahu kenalkan kepada you all program detoks Shaklee secara ringkas. In Shaa Allah Kak Yong akan kupas lebih mendalam lagi Set Detoks Shaklee di lain entri. Melalui program detoks ini membantu proses detox melalu hati, kulit, usus malahan membuang angin dari badan. Antara produk yang ada dalam Set Detoks Shaklee ialah:

Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

  • Vivix yang tinggi antioksidan menyingkirkan radikal bebas dalam badan
  • DTX Complex terkenal sebagai TONIK hati yang membantu dalam proses menyingkirkan toksin dalam badan
  • Peppermint Ginger yang menyingkirkan angin-angin dalam badan
  • Alfalfa Complex yang menyingkirkan toksin dalam darah
  • Herblax yang membantu menjaga kesihatan usus dalam menyingkirkan sisa perkumuhan dalam badan

Cara Dapatkan Set Detoks

Sekiranya you all berminat untuk mendapatkan Set Detoks Shaklee hari ini, boleh terus buat pembelian Set Detoks secara Online di sini (klik). Harga sebotol Set Detoks ialah RM874.50 sahaja. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Set Detoks akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee (M).

Kebaikan Detoks Kepada Kesihatan

Berita baik! Anda boleh beli Set Detoks Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli Set Detoks Shaklee, dan dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Best sangat!

WhatsApp Kak Yong di 0163964090 untuk mendaftar keahlian + pembelian Set Detox Shaklee.

Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian Set Detoks dan produk Shaklee dari Kak Yong.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

3 Comments

  1. nurrazali April 4, 2017
  2. Noriza Rahman April 6, 2017
  3. Oja Samid April 9, 2017