Kebaikan Amalkan Vitamin C

Vitamin C merupakan vitamin larut air. Bahasa paling mudah nak faham ialah kena ambil vitamin C hari-hari kerana ianya akan melarut setiap hari untuk dibawa keluar melalu sistem perkumuhan. Vitamin C tidak boleh disimpan di dalam badan dan perlu diambil dari sumber pemakanan harian ataupun cara mudah melalui vitamin tambahan. Banyak sebenarnya kebaikan amal vitamin C dalam diet harian.

Antara kebaikan amal vitamin C adalah untuk kecantikan. Kajian menyatakan bahawa pengambilan vitamin C 1000mg setiap hari dapat mengurangkan kedutan di wajah. Kulit-kulit kering juga semakin berkurangan. Pertumbuhan rambut serta kuku yang sihat juga dapat dilihat sebagai salah satu kebaikan amal vitamin C.

kebaikan amalkan vitamin c

Selain itu, kepada mereka yang kerap mengalami masalah selesema vitamin C merupakan antihistamin semulajadi yang membantu mengurangkan gejalaย  kegatalan hidung serta selesema. Dengan cuaca yang sekejap panas dan hujan yang tidak menentu, kebaikan amalkan vitamin C setiap hari boleh membantu mencegah masalah alahan selesema.

Vitamin C juga merupakan antioksidan yang tinggi. Salah satu kebaikan amalkan vitamin C setiap hari adalah mengurangkan risiko penyakit jantung dan stroke. Ianya membantu mengurangkan pertumbuhan radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan pada dinding arteri.

kebaikan amalkan vitamin c

Kepada mereka yang mempunyai paras kolesterol yang tinggi, elok juga amalkan vitamin C. Dengan adanya vitamin C dalam badan, kolesterol dapat ditukarkan kepada garam hempedu untuk disingkirkan dari badan. Ini secara tidak langsung akan membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

Kebaikan amalkan vitamin C setiap hari juga elok kepada pesakit diabetes dalam membantu tahap gula dalam badan. Selain itu, untuk warga emas ianya juga mencegah pembentukan katarak yang terbentuk pada mata akibat pertumbuhan radikal bebas akibat daripada sinaran matahari.

kebaikan amalkan vitamin c

Kesimpulannya, banyak kebaikan amalkan vitamin C setiap hari. Sempena dengan promo Sustained Release Vita-C Plus beli 6 percuma 1, memang tak rugi dapatkan dengan harga istimewa. Pembelian secara pek berkembar juga ada untuk mereka yang hendak jimat. Boleh hadiahkan kepada kaum keluarga yang lain. Jom cegah penyakit dan jaga kesihatan ๐Ÿ™‚

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934

3 Comments

  1. Hafizul December 2, 2014
    • Azimah December 2, 2014
  2. Noriza Rahman December 3, 2014